Військові отримають безкоштовне лікування зубів: держава виділяє кошти на протезування

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Військові отримають безкоштовне лікування зубів від держави
Freepik

В Україні стартував пілотний проєкт, що надає військовим можливість безкоштовного протезування зубів.

Поділитися:

В Україні тривають масштабні реформи у сфері медичного обслуговування військових, ветеранів та цивільних, які постраждали від війни. Одним із новаторських проєктів є запровадження безкоштовного протезування зубів для цих категорій населення.

З квітня розпочав роботу пілотний проєєкт, який надає можливість військовим отримувати протезування зубів за кошти держави. Про деталі цієї ініціативи та перспективи розширення програми розповіли у ТСН

Держава виділяє на цю програму майже 15 000 грн на одного військового. Нині в уряді обговорюють можливість запровадження цієї ініціативи по всій країні. Якщо новий пакет медичної допомоги буде затверджено, кожен військовий або ветеран зможе щорічно отримувати стоматологічні послуги на суму до 40 000 грн: 25 000 грн на лікування зубів і 15 000 грн на протезування.

Загалом, за 15 000 грн можна зробити від однієї до шести металокерамічних коронок. Це можуть бути спеціальні метали або полімери, металеві базиси або акрилові протези. Бюгельний протез, звичний пластмасовий – вибір матеріалів досить широкий, що дозволяє обрати оптимальний варіант для кожного пацієнта.

На сьогодні до пілотного проєкту вже приєдналося 77 закладів по всій країні. Вони обслуговують захисників та ветеранів, надаючи їм якісні стоматологічні послуги. Однак, стоматологи зазначають, що перед протезуванням пацієнти мають пройти довгий шлях підготовки, який включає лікування та видалення зубів. Ці послуги наразі не покриваються національною службою здоров'я, що інколи робить підготовку до протезування дорожчою, ніж саме протезування.

Перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров повідомляє, що уряд вже майже готовий прийняти новий пакет медичної допомоги. Проєкт змін вже відпрацьований центральними органами виконавчої влади і найближчим часом буде затверджений урядом. Після узгодження всіх деталей. з 1 липня, ця послуга може бути доступна у стоматологіях, які підпишуть угоди з національною службою здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі