Вакарчук, Вітвіцька та Бориско розповіли, які події незалежної України вразили їх найбільше

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Вітвіцька, Бориско та Вакарчук поділилися спогадами
1plus1.ua

На презентації книги «Незалежність очима ТСН» ведучі «1+1» та Святослав Вакарчук поділилися важливими спогадами

Поділитися:

У Києві відбулася урочиста презентація книги «Незалежність очима ТСН». Видання приурочено до ювілею новинної служби, яка вже 20 років висвітлює головні події України та світу. Сьогодні ТСН – це понад 400 працівників, 7 міжнародних кореспондентських пунктів і 23 кореспондентських пункти в Україні.

«Через очі, через серця людей, які працюють у ТСН, проходила величезна кількість подій. Проте багато важливого залишалося за кадром – і через 20 років це можна було переосмислити та висловити якимось іншим чином, як ось у вигляді книжки», – розповів про ідею створення книги генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

На обкладинці видання – перша ведуча ТСН Алла Мазур. Тут зібрані найяскравіші враження працівників ТСН від подій в Україні, а також свіжі погляди на історію нашої країни від письменника Валерія Примоста.

 

У цій книзі зібрано багато того, що більше ніде не прочитаєте, – запевняє Алла Мазур.

 

Презентація відбулася у День вишиванки, тож чимало гостей прибули на територію заповідника «Софія Київська» у вишитих сорочках. Захід проходив у душевній, святковій атмосфері під ритми української музики, зокрема, для присутніх виступили учасниці «Голосу країни» Katya Chilly та Інгрет Костенко.

Привітати вихід особливої книги прийшли ведучі та журналісти «1+1», зірки шоу-бізнесу, політики, громадські діячі, зокрема, міністр культури Євген Нищук, переможниця Євробачення-2004 Руслана та лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Вкрай чуттєвим був акапельний виступ Руслани, яка у свій час стала безпосереднім свідком перших випусків ТСН. Співачка не приховувала свого хвилювання, та пропри це виконала добре знану пісню «Світанок».

Проникливу промову виголосив і Святослав Вакарчук. Окрім того, співак розповів нам, які події незалежної України, на його переконання, були найважливішими:

«Це три події, пов’язані з вибором людей. Перша – Акт проголошення незалежності. Друга – політичне рішення про третій тур голосування після Помаранчевої революції. Третя – рішення після втечі Януковича, передача влади народу.

Усі ці рішення були прийняті у зв’язку з суспільним запитом. Багато інших рішень, яких потребує країна, чомусь не приймають. Усі насправді важливі рішення, які приймають політики, відбуваються тоді, коли вони слухають голос народу. Це їм порада».

Зворушливими спогадами також поділилася ведуча ТСН Соломія Вітвіцька:

«Думаю, що найближче ми сприймаємо події, учасниками яких є наші рідні, близькі люди. Найважчим для мене був період окупації Криму. Мій брат служив у військовій частині в Бельбеку. Пам’ятаю, як переписувалась з ним щоночі до п’ятої ранку. Він надсилав мені фотографії того, як вони несуть службу. Це було складно.

Пам’ятаю, як через півгодини після свого ефіру вже їхала потягом до Криму. Чоловік мене не відмовляв. Просто сказав, що поїде зі мною. Це була для мене дуже важливо: за подіями спостерігала віртуально, тож хотілося побачити все на власні очі.

Найскладніша промова у моєму житті відбулася в Севастополі біля пам’ятника Шевченку, де зібралося віче. Я говорила з людьми, які залишалися в Криму. Вони запитували, чи про них пам’ятають. І в мене був клубок у горлі», – поділилася Соломія Вітвіцька.

 

Незалежну Україну хочу бачити квітучою, демократичною. Щоби всі підтримували людські цінності, були чесними перед собою. Щоби засинаючи, кожна людина підбивала підсумки, що вона зробила сьогодні для інших, – розповіла Соломія Вітвіцька.

 

А ось на думку ведучої ТСН Юлії Бориско, однією з найголовніших подій незалежної України стала Революція Гідності.

Дуже важливою подією була Революція Гідності, адже ми всі подорослішали. Це зробило нас тією країною, якою кожен із нас може пишатися, у межах якої ми маємо можливість розвиватися та прославляти свою землю, – вважає Юлія Бориско.

 

Читайте також: Алла Мазур розповіла, що найбільше вразило її сина у книзі «Незалежність очима ТСН»

Новини по темі