«Вкрадений сон»: ТСН на 1+1 розпочинає новий сезон спецпроєктів

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
 ТСН на 1+1 розпочинає новий сезон спецпроєктів— Вкрадений сон

31 січня о 19:30 в ефірі ТСН на 1+1 стартує перший спецпроєкт у новому році — «Вкрадений сон». 

Поділитися:

Протягом тижня глядачі дізнаються, як покращити якість свого життя, змінивши щоденні ритуали  та ставлення до сну. Чому ми наскільки залежні від відпочинку вночі особливо у зимовий період, та  чи мають українці культуру сну взагалі?

«Ми хочемо поговорити про сон, як про дуже важливий аспект, адже він безпосередньо впливає на якість нашого життя та здоров’я. Очевидно, що наше суспільство часто ним нехнує. Зараз навіть модно мало спати, «геройствувати». Насправді, систематичний недосип не на жарт підкошує здоров’я. Ми хочемо привернути увагу до цього питання та показати глядачам, як прості звички та щоденні правила допоможуть покращити якість життя»,   сказала заступниця директора департаменту з нових форматів 1+1 Ольга Кашпор.

ТСН

Автор п’ятисерійного спецпроєкту  журналіст ТСН Мирослав Ганущак з’ясував,  який зв’язок між якістю сну та станом нашого здоров’я. Разом з експертами та науковцями команда ТСН розібрала поняття «сон» на складники, усі вони є невід’ємною частиною нашого життя. А журналіст Мирослав Ганущак зважиться на сміливий експеримент та покаже, що може статися з людиною, якщо  сон зникне із топ-пріоритетів у житті.

Існує статистика, що чимала кількість ДПТ трапляється саме через недосип водія. У якості експерименту Мирослав Ганущак свідомо позбавить себе сну на добу, після чого пройде перевірку у спеціалістів на чіткість реакцій. Один із тестів буде саме на водіння – чи пройде його журналіст, дивіться у спецпроєкті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Ті, що вражають»: українці обрали переможців щорічної премії ТСН

ТСН дослідила, що відбувається з організмом людей, які працюють у нічні зміни, та як довго і без шкоди для здоров’я  можна витримати  у такому режимі. У сюжеті з глядачами поділяться корисними лайфхаками, як мінімізувати шкоду від того, що день і ніч помінялися місцями.

У сучасному світі існують методи, які допомагають виявити конкретні порушення сну та що на них впливає за допомогою технологій. Мирослав Ганущак з цією метою проведе ніч у спеціальній лабораторії, після чого проведе аудит у власній спальні. Як зробити відпочинок вночі комфортнішим просто запровадивши конкретні щоденні ритуали, дивіться у сюжеті.

ТСН

ТСН виділили окремим питанням проблему хропіння. Лікарі доводять, що це не просто неприємно, а справжній сигнал організму про проблему, зокрема — із з серцем. Глядачі побачать історію чоловіка, який через власне хропіння не висипався понад три роки, а експертиза показала, що за медичними показниками близько трьох годин щоночі він взагалі не дихав. У сюжеті розкажуть, як впоратися з проблемою хропіння, до кого звертатися за допомогою та чому це питання не варто ігнорувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТелеканал 1+1 представив нову креативну ідею «Завжди є плюси»

У спецпроєкті також дослідять біоритми підлітків та з’ясують, чи дійсно тінейджери мають спати довше? І чи справі це може підвищити продуктивність у навчанні? ТСН перевірять це під час соціального експерименту в одній зі шкіл. Також телевізійна служба новин звернулась із запитом до Мінохоронздоров’я, чи не планують вони рекомендувати навчальним закладам змістити розклад занять для підлітків. 

Відповіді на всі ці питання вже від сьогодні у спецпроєкті «Вкрадений сон» протягом тижня о 19:30  на 1+1 .

Новини по темі