#ЯСвідокНезалежності: ТСН закликає долучитися до написання сучасної історії України

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
#ЯСвідокНезалежності: ТСН закликає долучитися до написання сучасної історії України
1plus1.ua

ТСН та телеканал «1+1» запускають флешмоб у соцмережах.

Поділитися:

Цього року журналісти та редактори Телевізійної служби новин презентували книгу «Незалежність очима ТСН», до якої ввійшли найяскравіші враження про важливі етапи незалежної України. Саме через їхні очі, долі та серця проходила надзвичайна кількість вирішальних подій. Але найголовніші спогади, найцікавіше залишалося за кадром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук виголосив проникливу промову на презентації книги «Незалежність очима ТСН»

Серед авторів книги – ведуча «ТСН. Тиждень» Алла Мазур. Зокрема, вона згадує у виданні про розпад Радянського Союзу та «Революцію на граніті», що відбувалася восени 1990 року: «Пісні під гітару, мітинги, молеб­ні. Це було б схоже на студентський фестиваль, якби не політичні вимоги його учасників… І коли через шістнадцять днів Рада таки пішла на поступки і пообіцяла виконати більшість вимог, а 23-го жовтня відправила у відставку прем’єра Масола — оце був справжній тріумф! І відчуття того, що Україна — може. Мирно і без крові змінювати себе. І тільки з часом ми зрозуміли: то було лише відчуття. Реальність набагато суворіша».

У свою чергу, кореспондента ТСН Дмитра Святненка ці події застали у зовсім юному віці.

«Тотальний дефіцит і відсутність харчів зму­шували людей шукати їжу скрізь. Якраз тоді повернулася система «не більше чогось там в одні руки». Наприклад, десятка яєць, чи кілограма цукру або борошна. В одні руки, то в одні руки, — вирішили виховательки мого дитячого садочка і на правах багатодітних матусь брали нас, своїх вихованців, із собою на закупи до Центрального гастроному, — згадує у книзі Дмитро. — Там, можна сказати, і застала мене «Револю­ція на граніті». Кілометрові черги та розмови в них про студентів-голодувальників. Хтось їх жалів, хтось — знущався, хтось просто сміявся…»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук, Вітвіцька та Бориско розповіли, які події незалежної України вразили їх найбільше

Більше живих спогадів очевидців найвизначніших подій в історії незалежної України у спецпроекті ТСН.ua та у книзі «Незалежність очима ТСН».

Діліться власними розповідями в соціальних мережах із хештегом #ЯСвідокНезалежності.

Придбати книгу «Незалежність очима  ТСН» можна за посиланням.

Новини по темі