Знімальна група ТСН з Андрієм Цаплієнком разом з військовими потрапила під ворожий обстріл на Харківщині (відео)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Знімальна група ТСН потрапила під обстріл на Харківщині (відео)

Андрій Цаплієнко під час зйомок сюжету потрапив під обстріл разом з українськими військовими.

Поділитися:

Журналіст ТСН Андрій Цаплієнко, який упритул побачив, як зупиняють ворожу артилерію, потрапив під обстріл разом з українськими військовими. У той час знімальна група ТСН робила сюжет про "старосту" села, держслужбовця, який добровільно пішов у військкомат. Американська гармата М777 якраз була у режимі "полювання", артрозвідка шукала ціль, у пріоритеті: російські батареї, які ворог намагається підтягнути ближче до Харкова. 

Журналіст розповідав про українського військового Сергія, який до війни був старостою села, але одразу після повномасштабного вторгнення пішов до військкомату, і тепер воює проти окупантів. Коли розвідка зробила свою частину роботи — черга "гармашів". 

"Зараз розрахунок підходить до гармати і починається бойова робота. Група різних за віком та досвідом чоловіків перетворюється на єдиний механізм. Перевага росіян в артсистемах шалена: у кілька разів. Точніше, далі, швидше — тільки так може діяти українська артилерія, аби стримати навалу окупантів. На одну ворожу ціль – три "сокири", так називають установку М777 на фронті, яка витрачає менше снарядів, аніж старі радянські системи. росіяни полюють на американські гармати. Шукати укриття – це теж частина роботи артилеристів. Колишньому старості Сергію раптом стає не до жартів", — розказує Андрій Цаплієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривавий щоденник окупанта: журналістка ТСН отримала рукописні зізнання росіянина про злочини (фото)

росіяни розпочали обстріл позицій військових просто під час знімання сюжету. Усі швидко побігли до укриття. Добігли всі, нікого не зачепило. Батарею крила російська реактивна артилерія. Над військовими вибухали касетні боєприпаси.  Бійці зазначають, що американська гармата — влучна зброя, але не ідеальна:

"Коли електроніка працює, то взагалі безвідмовна, але коли щось виходить з ладу, починаються проблеми". 

Гармати життєво необхідні,аби не дати ворогу прорвати нашу оборону. Новачків готують достатньо швидко: за 5 днів. 

"Обстріл закінчився, судячи із залишків боєприпасів, російські ракети прилетіли з півночі. Ймовірно, навіть з російської території", — зазначає Андрій Цаплієнко. 

Як знімальна група ТСН потрапила під обстріл на Харківщині, дивіться сюжет:

Новини по темі