Як і де правильно утилізувати новорічну ялинку та використати її як органічне добриво: розповідає експерт

Як правильно утилізувати новорічну ялинку та для чого це взагалі робити? Розбиралися у шоу «Твій день».

Поділитися:

Якщо ви обрали для своєї оселі не штучну ялинку, а віддали перевагу спеціально вирощеній, вам буде корисно дізнатися, як правильно її утилізувати. І для чого взагалі це потрібно робити? Про це сьогодні говорили у шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо провалилися під лід: перша допомога та способи самостійного порятунку (коментує експертка)

Кореспондентка «Твого дня» Ірина Луцак розповідає:

«Минулого року лише у Києві продали понад 500 тисяч ялинок, а утилізували лише 14 тисяч».

ялинкаФОТО: Pexels/Karolina Grabowska

А заступник директора комунального підприємства з утримання зелених насаджень Дарницького району міста Києва Сергій Лисенко розказує, чому треба все ж займатися питанням утилізації ялинок:

«Після подрібнення ялинок щепа, яка утвориться, буде використана для удобрення пристовбурних лунок для дерев і кущів. Ми дамо друге життя ялинкам, і вони стануть органічним добривом».

Як і де можна утилізувати ялинку?

У столиці пункти для утилізації новорічних ялинок запрацюють вже з 4 січня, їх буде 15. В цих пунктах ялинки прийматимуть безкоштовно. Утилізація включає в себе подрібнення дерева на щепу, яку потім будуть вторинно застосовувати як органічне добриво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годування птахів взимку: коли та чим саме можна підгодовувати крилатих

Як підготувати ялинку до здачі в пункт утилізації? Сергій Лисенко пояснює:

«Треба лише звільнити ялинку від прикрас і кріплень, а все інше зробимо ми».

ялинкаФОТО: pexels/Brett Sayles

Також пан Лисенко наголошує: якщо у вашому місті немає пунктів утилізації новорічних ялинок, ви можете самостійно подрібнити дерево доступним для вас у домашніх умовах способом. Заступник директора комунального підприємства з утримання зелених насаджень Дарницького району міста Києва говорить:

«Ялинку треба подрібнити і внести в ґрунт, компостувати, і з часом вона перетвориться на добриво».

Дивіться, як приготувати страву "ялинка-хрумтинка":

ФОТО на головній сторінці: pixabay.com/pasja1000