Як уберегтися від нападу собаки? (історія із життя та поради кінолога)

Як захистити себе від нападу агресивної собаки
Pexels/Jayson

Черговий напад собаки на дитину стався на столичній набережній. Під час прогулянки мами та сина на хлопчика напав собака. Чи мала тварина бути у наморднику та що робити, коли нападає собака — розказав кінолог Влад Плахтій.

Поділитися:

Днями, ситуація, що сталася в Київі на Березняках засмутила містян та викликала багато осудливих коментарів у соціальних мережах. Бійцівський пес напав на хлопчика та вкусив його за стегно. Хазяїн собаки у цей час спокійно курив кальян, не реагував на зауваження та навіть погрожував поліцією. Собака був без намордника та, в той же час, кинувся на людину, яка проїжджала повз. Чи була щеплена собака від сказу — не відомо. 

Як діяти у таких ситуаціях та що робити при нападах собаки розказав інструктор-кінолог Влад Плахтій у денному шоу "Твій день".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно — солона вода! Як захистити собаку від отруєння на пляжі (відео)

Як правильно вигулювати собаку

►Собаки, що знаходяться у списку потенційно небезпечних тварин у громадських місцях обов'язково мають бути у намордниках

►Не залежно від того агресивна собака чи ні — вона повинна бути на повідцю. Виключенням, коли собаку можна спустити з повідця може бути власна приватна територія та спеціальні місця відведені для вигулу собак.

За порушення цих правил власники собак несуть адміністративну відповідальність!

Як втекти від роздратованого пса

Собака може напасти, коли вона знаходиться в перезбудженому стані, охороняє свою територію або є супер домінантною. Якщо ви побачили собаку, що виглядає агресивною, краще зайвий раз обійти її стороною та не наражатися на небезпеку. 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як реагувати на грубу поведінку в громадських місцях (коментує психотерапевт)

Дивіться відео сюжет про напад собаки на хлопчика за посиланням: