Яке місце найбезпечніше в машині та що робити водію та пасажиру, якщо аварія неминуча? (коментує автоінструктор)

Пані автоінструктор та керівниця жіночої школи водіння розповіла, що робити при ДТП.

Поділитися:

Яке місце в автомобілі найбезпечніше і чому? Де навпаки краще не сідати? Якщо пасажир розуміє, що ДТП не уникнути, то що йому потрібно зробити, щоби отримати менше травм і вижити? Про все це говорили у програмі "Твій день" з пані автоінструктором і керівницею жіночої школи водіння Ольгою Байбородіною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідія Таран зізналася, що після аварії буде долати страх водіння: "В мене вже від самої думки починають труситися руки"

Яке місце в машині вважається найбезпечнішим? Ольга розповіла:

Найбезпечнішим місцем в автомобілі вважається заднє сидіння за водієм, але не забуваємо про те, що воно буде безпечним лише в тому випадку, якщо пасажир ззаду пристебнеться. На жаль, наші пасажири позаду цього не роблять.

Якщо ви розумієте, що аварії не уникнути, то що потрібно зробити, щоб убезпечити себе? Експертка пояснила:

Ви знаєте, в першу чергу водій повинен розуміти, як поводитися. Пасажир розслаблений, а коли тіло розслаблене, воно отримує більше каліцтв при ДТП. Перше, що має зробити водій – це повідомити про те, що ДТП на цей час неминуче. Він повинен сказати: "Тримайтеся, ми перевернемося", "Напружтеся". Найголовніше, щоб пасажир був готовий. Пасажиру не можна витягувати руки, братися за ручки. Він повинен взятися за ремінь та максимально стиснутися. Ось це становище "угруповання" найбезпечніше, якщо аварії вже не уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідія Таран потрапила у ДТП на таксі. Як себе почуває телеведуча зараз?

Кажуть, що якщо пасажир пристібається, то ремінь може його заблокувати та людина залишиться замкненою в автомобілі, що горить тощо. Правда це чи все-таки міф? Ольга Байбородіна розповіла:

Так, я чула, що людина, яка пристебнута, може отримати певні травми. Це правда. Але повірте, людина, яка пристебнута, не отримає настільки значних травм, як людина, яка не пристебнута! Пасажир при перельоті машини може зламати собі голову, шию. Може вилетіти у скло. Як мінімум він може поранити інших пасажирів або навіть водія, який можливо зараз намагається уникнути аварії або вже, перебуваючи в аварії, намагається контролювати ситуацію. Тому, чесно, відсутність ременя – це гірше, ніж його наявність.

Дивіться сюжет, де Лідія Таран розповіла про деталі аварії, у яку нещодавно потрапила: