Лідія Таран зізналася, що після аварії буде долати страх водіння: "В мене вже від самої думки починають труситися руки"

Ведуча ТСН Лідія Таран поділилася деталями аварії та своїми думками щодо безпечності служб таксі.

Поділитися:

Лідія Таран, ведуча ТСН, яка нещодавно потрапила в ДТП на Набережному шосе, у програмі "Твій день" розповіла більше подробиць того дня та розповіла, чи буде тепер сідати за кермо автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідія Таран потрапила у ДТП на таксі. Як себе почуває телеведуча зараз?

Лідія розповіла: на Набережному шосе ніхто не дотримується правил. На перешкоді їх машині стали дві аварії, які помітили тільки під'їхавши ближче: 

Тільки водії проїжджають міст, де висить камера, одразу шалено прискорюються. Перед нами сталося ДТП, де от такі лихачі та велосипедист знайшли один одного. По-перше, ця дорога не дуже гарно освітлена. Ти не бачиш ДТП перед собою, бо нема трикутничків перед аварією, як у Європі: аварія стається на автобані й ти бачиш це бозна за скільки метрів! А тут жодної аварійки не було увімкнуто. Коли все ж водій побачив, що в нашій смузі стоїть машина, вивертає в іншу. А в іншій теж стоїть така машина. Робить ще один поворот, а за ним та перед ним роблять так само всі водії. І стається ще дві аварії: наша та після нас. 

Таран зауважила: у неї не було часу про щось думати. Вона одразу почала діяти:

Наша машина почала горіти, хоча мені сказала, що вона не повинна! Я розумію, що у мене єдиний вихід – швидко її залишати. Я, як мішок картоплі, покотилася на сусідню смугу. У мене була єдина думка: "Хоч би на тій смузі мене не вбило". Я думаю, що це було доволі швидко, але на тротуарі стояли іноземці. Напевно, подумали: "Боже, як у вас цікаво в Україні". Питають у мене, що зі мною сталося, а я намагаюсь їм на ламаній англійській пояснити. Після аварії я з Пішохідного моста на Труханів острів пішки прийшла до себе на Лук'янівку за 20 хвилин. Я так швидко ще ніколи не ходила. Зрозуміла, що таксі викликати більше не буду, а додому хочеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яких машинах їздять зірки: Лідія Таран, Соломія Вітвіцька, Ольга Сумьска, Руслан Сенічкін та інші розповіли про свої перші автівки

Телеведуча зізналася, що тепер має страх водіння, хоча й сама водій з 20 роками стажу:

Завтра треба буде сісти за кермо вперше після аварії та поїхати тим самим шляхом. Тому, напевно, буду консультуватись з вашою Русею, як себе налаштувати, бо в мене вже починають труситися руки.

Наостанок Лідія Таран закликала усіх водіїв, особливо тих, хто працює в службах таксі, бути уважнішими та більше думати про своїх пасажирів:

На одній зі служб таксі сьогодні помітила лозунг: "Твій рух – твої правила". Служба таксі рекламує відсутність правил. Зараз існує злочинне недбальство всіх служб таксі. Пасажири повинні бути застраховані, я вважаю. Моя служба таксі навіть не подзвонила та нічого не сказала, не спитала, як я, не перепросила. Відсутня комунікація, дотримання правил безпеки, я вже мовчу про те, за якими параметрами відбувається відбір водіїв та машин. Дбаймо про те, щоб жити інакше. Поважаймо інших та правила. Це нереально, так жити далі не можна! Я завжди сідаю позаду та це правильно. Треба завжди сідати позаду, пристібатись. 

Дивіться сюжет як Лідія Таран потрапила в аварію та врятувалася: