День сала: рецепт приготування локшини зі смаженим салом, в'яленими томатами та жовтком. Як засолити сало в морозилці та у розсолі (готує шеф-кухар Дмитро Борисов)

Сьогодні в Україні відзначається День сала. Шеф-кухар Дмитро Борисов запропонував рецепт приготування італійської страви з українським національним продуктом.

Поділитися:

Шеф-кухар Дмитро Борисов у програмі «Твій день» розказав, як правильно обрати сало, як його засолити та запропонував рецепт приготування локшини (різанців) зі смаженим салом, в'яленими томатами та жовтком. Для приготування страви сало можна придбати у магазині в чистому вигляді (просто жир) та з м'ясними прожилками. 

Як правильно засолити сало 

Для того, щоб сало довше зберігалося, його можна засолити у розсолі або у морозилці. Для цього необхідно взяти наступні продукти:

як засолити сало

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з яблук: рецепт індійського соусу чатні від садової блогерки Антоніни Лесик (ВІДЕО)

Рецепт засолювання сала в розсолі

Для того, щоб засолити сало у розсолі необхідно:

►Нарізати сало великими шматками та викласти в скляну банку.  
►Додати до сала спеції: лавровий лист, духмяний перець (горошок), часник та інші пряності за смаком. 

Якщо ви хочете засолити сало на тривалий час та закатати його в банки, необхідно спочатку його просолити 3-5 днів в розсолі, потім його злити і вже потім закатати в банки або залишити в морозилці.

►Додати сіль та залити теплою водою (не окропом) 
►Поставити в холодильник для засолювання на 3-5 днів. 

як засолити сало у розсолі

Рецепт засолювання сала в морозилці

Для того, щоб засолити сало у морозилці необхідно:

►Нарізати сало великими шматками та викласти у ємність.
►Додати до сала спеції: лавровий лист, мелений перець та подрібнений часник (часнику можна взяти велику кількість). 
►Засипати сіллю та добре вимішати. Сало засолене в морозилці буде не дуже солоним, бо сіль не встигне повністю розчинитися.   
►Відправити в морозилку для засолювання на декілька днів. 

як правильно засолити сало

Рецепт приготування локшини (різанців) зі смаженим салом 

Для приготування української пасти карбонара необхідно взяти наступні продукти:

як приготувати пасту карбонара вдома

Для приготування пасти зі смаженим салом необхідно:

►Приготувати тісто: для цього необхідно взяти просіяне борошно, додати 5 жовтків, дрібку солі та трішки теплої води (воду можна додавати за необхідністю). 

►Вимісити еластичне тісто, накрити рушником та оставити його на деякий час настоятися.

►Поки тісто підходить, дрібно нарізати цибулю та часник, додати в'ялені томати та підсмажити на олії. 

►Коли цибуля та часник карамелізуються додати нарізане сало. Дмитро Борисов радить обирати сало з м'якою шкіркою та м'ясними прожилками. 

►Готове тісто розкатати скалкою, скрутити трубочкою нарізати на шматочки. 

►Шматочки притрусити мукою, зробити локшину та відварити.

 ►Подрібнити зелень та натерти твердий сир. 

►Відварені різанці додати до підсмаженого сала, все ретельно перемішати, викласти на тарілки та притрусити натертим сиром та зеленню.

Смачного! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт соусу ткемалі: як приготувати грузинський соус зі слив (секретний інгредієнт для неперевершеного смаку)

Дивіться відео рецепт поживного та освіжального корейського супу "Куксі" від шеф-кухаря Дмитра Борисова: