Що приготувати з яблук: рецепт індійського соусу чатні від садової блогерки Антоніни Лесик (ВІДЕО)

З яблук можна приготувати безліч смачних страв, серед яких – індійський соус чатні. Рецептом приготування ділиться садова блогерка Антоніна Лесик.

Поділитися:

Які пікантні та незвичайні страви можна приготувати з яблук? Садова блогерка Антоніна Лесик під час прямого включення у шоу «Твій день» приготувала індійський соус чатні, але не з манго, а з... яблук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати на Яблучний Спас: апетитний яблучний пиріг, запечені яблука з фруктами та яблучні мафіни (ТОП-3 простих рецепта)

Антоніна Лесик ділиться рецептом соусу на 1 кг яблук. Вона говорить: чатні – це індійська приправа, яка готується в оригіналі з манго, але з яблук буде не менш смачна. Такий собі український варіант страви. Отже, для приготування знадобиться:

соус чатні

Процес приготування включає такі етапи:

►Зрізати з яблук скоринку та порізати їх на шматочки.

►Каструлю з товстим дном поставити на вогонь і на вершковому маслі обсмажити цибулю та спеції.

►Додати імбир, перець, часник, яблука, цукор, сіль і перемішати.

►Томити соус під кришкою впродовж близько 40 хвилин, доки яблука не стануть м’якими і не перетворяться на однорідну масу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Другий Яблучний Спас: історія свята, традиції та прикмети

Готовий соус повинен виглядати так:

соус чатні

Зберігати готовий соус можна до 5-ти днів в холодильнику або ж закрити соус на зиму. Найкраще соус чатні смакує з куркою, м’ясом, сиром, в Індії його подають до рису.

Смачного!