Гурт Go_A в ефірі «Твій день»: про Євробачення-2021 та тріумф української пісні (ЕКСКЛЮЗИВ)

Гурт Go-A розказує  про  своє враження від Євробачення 2021 у прямому ефірі 1+1

Гурт Go_A позавчора повернувся з Роттердаму і поділився враженнями від участі в конкурсі Євробачення-2021.

Поділитися:

Український гурт Go_A з піснею SHUM підкорив серця меломанів по всьому світі, здобувши 5 місце у пісенному конкурсі «Євробачення 2021» (друге за результатами глядацького голосування). Вокалістка гурту Катерина Павленко поділилася своїми враженнями з ведучим та незмінним коментатором «Євробачення» Тимуром Мірошниченко.

Атмосфера просто нереальна, я зрозуміла, чому тисячі єврофанів їздять на цей конкурс щороку. Це просто якась нереальна подія і я рада, що це з нами відбулося.
 

Катерина зазначила, що їх не тільки тепло зустрічали в Києві, а тепло проводжала з Роттердаму укрїнська діаспора. По словам співачки, вони навіть не уявляли, що так буде.

Ми летіли туди, як на серйозний конкурс, всі дуже задумливі… Прилетіли, а там така максимально позитивна атмосфера. Чудова команда, чудова організація… Наш гример казала, що ми приїхали, як в санаторій (сміється)… Вся робота була в позитивній атмосфері.

go_a твій день

Звісно, ведучі денного шоу "Твій день" не могли не поцікавитися у виконавців їх враженням від голосування національного жюрі, яке обурило всю українську спільноту.

Ми не знаємо чому так сталося, бо в півфіналі жюрі давало нам друге місце, але потім чомусь переставло нам давати, але коментувати ми це не будемо...

 Якщо чесно, то ми очікували на максимальну підтримку, бо отримували постійний позитивний фідбек. Навіть, коли ми сходили зі сцени, то працівники трибун нам казали, що після нас не могли заспокоїти публіку, довелося затримати зйомку (а таймінг розписаний по секундах), бо всі шаленіли, довелося робити паузу, адже після нас була француженка, в якої спокійна пісня. Нам всі казали: «Ви — переможці». Не те, щоб нас це розслабляло, бо ми розуміємо, що на «Євробаченні» може бути все, що завгодно, проте нас це дуже надихало.

go_a твій день

Поговорили і про тріумф саме української пісні – вперше на сцені «Євробачення» виступ представника від України був повністю українською мовою. Катерина зазначила, що перекласти хоча б абзац на англійську їм пропонували лише в Україні, а від організаторів конкурсу таких вимог зовсім не звучало.

До нас згодом в гримерку навіть вокаліст переможців-італійців заходив, щоб ми його навчили української мови.

Ми дуже раді, бо ми прагнули цього дуже багато років. Ми намагалися доказати українцям, що український фольклор – це дуже круто, бо ми вивчаємо його з дитинства… Ми знаємо його на глибинному рівні і розуміємо, наскільки це важливо для України. Нам не потрібна була перемога та якісь визнання. Ми хотіли власним прикладом показати українцям, що з українською піснею можна перемагати.
 

На закінчення гурт Go_A анонсував вечірку 30 травня, на якій чекатиме всіх своїх фанів, щоб подякувати за неймовірну підтримку. Про що ще говорили учасники гурту в студії денного шоу «Твій день» та спонтанно заспівали, дивись відео та приймай участь в опитуваннях.