Пограбували квартиру: що робити? Поради від юриста (відео)

Що робити, якщо вас пограбували? Розповідає юрист
pixibay.com/S_Salow

Літо – сезон не лише відпусток, а й квартирних крадіжок. Що робити, якщо вас пограбували? Розповідає юрист.

Поділитися:

Влітку збільшується кількість квартирних крадіжок. Це й не дивно, оскільки у сезон відпусток злодії працюють особливо активно. Що робити, якщо ви виявили, що вашу квартиру чи будинок пограбували? У включенні у програмі «Твій день» розповіла юристка Марія Піллероа.

►Перше, про що треба подбати, – це власна безпека. Якщо ви виявили, що квартира відчинена і пограбована, треба переконатися, що в ній немає злочинця. Адже він може бути небезпечним для вас. Тож не заходьте в помешкання, а краще зателефонуйте до поліції від сусідів або з вулиці і чекайте там приїзду правоохоронців.

►Нічого не чіпайте в помешканні до приїзду поліцейських: вони повинні оглянути місце події та зняти відбитки пальців, а також скласти детальний протокол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електросамокати в місті: як правильно ними користуватися

►Прослідкуйте, щоб правоохоронці опитали всіх можливих свідків та внесли до протоколу абсолютно всі важливі дані.

►Відповідно до кримінально-процесуального кодексу впродовж доби після звернення за фактом злочину повинна бути відкрита кримінальна справа і відомості про неї занесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Це можна перевірити в районному відділку поліції, потерпілій стороні повинні надати відповідний витяг з реєстру. Якщо ж цього зроблено не було, ви можете звернутися до суду та оскаржити бездіяльність поліції.

►Далі на основі складених на місці пограбування матеріалів повинне проводитися розслідування.

Більше про те, як поводитися, якщо вас пограбували, дивіться у відео: