Електросамокати в місті: як правильно ними користуватися

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Електросамокати: правила безпечного використання в місті
Pexels/cottonbro

Електросамокати – це достатньо зручний та екологічний спосіб пересування містом. Проте зараз все більше стає їхніх противників. Чи безпечно пересуватися електросамокатом по місту?

Поділитися:

Велика кількість електросамокатів у містах вже переростає у справжню проблему. І якщо раніше цей вид транспорту сприймався як фан і використовувався у якості розваги, то зараз все більше людей регулярно пересуваються на елетросамокатах по місту. Про те, як правильно і безпечно користуватися електросамокатами в місті, розбиралися у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайні «апокаліптичні» хмари над Києвом (сфотографували Осадча, Горбунов, Сенічкін, Мірошниченко та Каменських)

Нині суттєво збільшилася кількість фірм з прокату електросамокатів. Та проблема полягає в тому, що рух людей на цьому транспорті мало регульований, і вони можуть нести небезпеку як собі, так і пішоходам. На що й нарікає багато українців у Києві, Львові, Одесі та інших крупних містах України. Адже орендувати самокат може практично будь-хто, незалежно від навичок водіння, знань правил дорожнього руху та навіть віку.

В Україні, як і по всьому світу, лише починають розглядати питання регуляції руху людей на електросамокатах. Наприклад, у Києві влада вже підписала меморандум з прокатниками, за яким має встановлюватися обмеження швидкості під час їзди на електросамокаті до 20 км/год. В Одесі та Львові теж планують підписати такі меморандуми. Уже зараз у Львові обмежили можливість пересуватися по центру міста на електросамокаті.

стоянка електросамокатівФото: pixabay.com/Rabenspiegel

Щоб безпечно користуватися електросамокатом, дотримуйтеся таких правил:

  • Перед тим, як взяти самокат на прокат, переконайтеся у справності його гальм.
  • Не користуйтеся електросамокатом у нетверезому стані та у людних місцях, щоб нікого не травмувати і не завдати шкоди собі.
  • Не варто їздити на самокаті одночасно вдвох, а особливо з дітьми. Людина, яка стоїть попереду, ризикує отримати удар головою чи підборіддям об стойку самоката чи в кермо, що може призвести до травми голови.
  • Безпечніше пересуватися на електросамокаті у захисному шоломі.
  • Не розвивавайте швидкість понад 20 км/год на електросамокаті.
  • Будьте пильними на дорозі.

У столиці, як в інших українських містах, на жаль, поки немає належної інфраструктури для безпечного користування подібним траспортом. Тож будьте обережні на дорозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Івана Купала 2021: традиції і цікаві прикмети

Більше про правила використання електросамокатів у містах дивіться у випуску «Сніданку з 1+1» від 1 липня 2021 року.

Новини по темі