Рецепт зігріваючого морквяного крем-супу з імбиром та куркумою від Руслани Писанки

Руслана Писанка в ефірі програми "Твій день" приготувала осінній суп з моркви з зігріваючими спеціями: імбирем та куркумою.

Поділитися:

В ефірі "Твого дня" ведуча Руслана Писанка приготувала смачну та по-справжньому осінню страву: крем-суп з моркви з додаванням імбиру та куркуми, а також грінки з беконом до нього.

Як приготувати морквяний крем-суп з імбиром та куркумою та грінки з беконом

Інгредієнти для крем-супу:

  • 250 г моркви
  • 100 г цибулі
  • 20 г імбир
  • 1 ч.л. куркума
  • 150 г корінь селери
  • 1 шт. лавровий лист
  • 500 мл води
  • Олія, сіль, перець
  • Декор – 1 гіл. базиліку

Овочі потрібно підготувати та нарізати кубиками. Імбир нарізати мілко і перетерти у ступці. На пательню з олією першою додаємо селеру. Її потрібно не смажити, а пасерувати тому накриваємо кришкою. У пательню додаємо моркву, а згодом – і цибулю. Поставити каструлю з водою кипіти. Коли овочі будуть готові, перекласти їх у каструлю, закип’ятити. Овочевий бульйон можна окремо злити та збити овочі блендером, а після додати за необхідності ще трохи бульйону. Додати імбир, сіль, перець за смаком та куркуму. Ще раз перебиваємо. Сервіруємо у тарілки, за бажанням можна додати вершки і прикрасити базиліком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслана Писанка розсекретила коронну сімейну страву осені

Інгредієнти для грінок з беконом:

  • 150 г хліб чорний
  • Бекон
  • 3 зуб. часнику
  • Сіль, перець

Хліб нарізати, посипати тертим часником та огорнути беконом. Викласти на деко і відправити у розігріту духовку на 10-15 хвилин.

Дивіться, як Руслана Писанка готує моркву по-корейськи: