Шкільна форма: за та проти. На що звернути увагу, обираючи дитині форму – поради дає дизайнер Андре Тан

Шкільна форма: носити, чи ні? Як обрати? Поради дає Андре Тан
Pexels/Gustavo Fring

Які є головні переваги та недоліки шкільної форми? Та на що треба в першу чергу звернути увагу, купуючи дитині форму? Розповів дизайнер Андре Тан.

Поділитися:

Якою повинна бути сучасна шкільна форма? І чи потрібна вона взагалі у ХХІ столітті? Про це сьогодні говорили у шоу «Твій день». А приводом до підняття цієї теми став пост у групі Батьки SOS у Facebook. Його авторка, співзасновниця ГО «Батьки Полтавщини» та мама 6-тикласниці Алла Заможська, обурилася з приводу того, що один з виробників продає шкільну форму, дуже схожу на радянську. Жінка навіть запропонувала внести таку форму в перелік заборонених символів СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чим поєднувати туніки? Тренди літа 2021 від дизайнера Андре Тана (ВІДЕО)

Алла Заможська вийшла сьогодні на відео-зв’язок зі студією «Твого дня», де висловилася категорично проти будь-якої шкільної форми. Жінка додала:

Моя донька не ходить до школи у формі, і вона відмінниця. Форма не має жодного відношення до знань.

Проте трохи іншої думки дизайнер Андре Тан. Він вважає, що шкільна форма – корисна річ, так само, як і дрес-код в офісі. Оскільки відповідний одяг дає мозку імпульс вчитися чи працювати, людина краще налаштовується на роботу.

шкільна формаФОТО: Pexels/Thirdman

Андре Тан радить батькам звернути увагу на такі важливі деталі при виборі шкільної форми:

  • Одяг має бути пошитий з тканини, в якій мінімум синтетики, щоб дитині було комфортно, і вона не стала у майбутньому алергіком.
  • У складі тканини, з якої пошиті речі, повинно бути хоча б 2-3% спандексу. У стрейчевих речах дитині зручно рухатися.
  • Варто запитати у дитини, що саме їй подобається, і не примушувати одягати те, в чому некомфортно чи що не до душі. Зараз асортимент шкільної форми великий, тож обрати є з чого.
  • Обов’язково у наших погодних умовах повинно бути принаймні 2 компекти шкільної форми: на сезон осінь-зима та весна-літо.

Андре Тан резюмує:

Шкільна форма дає імпульс дитячому мозку: надів цей одяг, значить треба вчитися. Тож я за неї. Але до її вибору батькам слід підійти серйозно, адже це комфорт і здоров’я дітей.

А ведучі «Твого дня» за чи проти шкільної форми? Дивіться у відео: