Срібний призер Олімпіади 2022 у Пекіні Олександр Абраменко розповів, як здобув омріяну нагороду (ексклюзив у «Твоєму дні»)

Український спортсмен Олександр Абраменко ексклюзивно у "Твоєму дні" розповів, як йому вдалося вчора здобути срібну медаль Олімпійських ігор 2022.

Поділитися:

Вчора, 16 лютого, Україна здобула першу медаль на Олімпіаді 2022 у Пекіні. Омріяну нагороду нашій країні приніс Олександр Абраменко, який виборов "срібло" у лижній акробатиці. Сьогодні спортсмен дав ексклюзивний коментар шоу "Твій день", в якому розповів, як боровся за медаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2022: Ведучий Святослав Гринчук поділився емоціями своєї 4-річної донечки від змагань наших спортсменів та показав фото, як вони дивляться турнір

Олександр Абраменко – чемпіон Зимових Олімпійських ігор 2018 року, а цього року у Пекіні спортсмену вдалося здобути срібну медаль. Про фінал Абраменко розказує під час відеовключення зі студією шоу "Твій день" наступне:

"Мій стрибок був надскладний, 5 вінтів. За мною ще стрибали 4 спортсмени, і після третього я вже зрозумів, що бронзова медаль точно моя. Тоді я розслабився і зрозумів, що довгоочікувана медаль є".

АбраменкоФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

В результаті Олександр Абраменко став другим у лижній акробатиці на Олімпіаді 2022 у Пекіні, поступившись лише спортсмену з Китаю Ці Гуанпу. Наразі спортсмен ще перебуває у Китаї, а вже завтра повертається додому, в Україну.

Про особливість цьогорічної Олімпіади Олександр Абраменко розповідає:

"Всім спортсменам дуже важко у зв'язку з COVID-19 та встановленими обмеженнями. Ми щодня здаємо тести і хвилюємося, щоб не було позитивного результату. У нашій команді дехто вже захворів і змушений був піти на карантин, так і не взявши участі у змаганнях".

Нагадаємо, медаль Олександра Абраменка – перша медаль українських спортсменів на Олімпіаді 2022 у Китаї. Бажаємо нашим олімпійцям успіху та нових нагород!

Дивіться, яким було відкриття Олімпійських ігор у Пекіні: