Олімпіада-2022: Ведучий Святослав Гринчук поділився емоціями своєї 4-річної донечки від змагань наших спортсменів та показав фото, як вони дивляться турнір

Зимова Олімпіада-2022: Ведучий Святослав Гринчук розповів за яких умов спортсмени готуються до змагань

З 4 по 20 лютого у Пекіні (Китай) проходять 24-ті Зимові Олімпійські Ігри.

Поділитися:

Ведучий ТСН на 1+1 Святослав Гринчук свою професійну кар’єру на телебаченні, розпочинав, як спортивний кореспондент, і досі уважно слідкує за спортивними змаганнями та досягненнями наших олімпійців.

У розпал Зимової Олімпіади-2022, Гринчук розповів як він разом зі своєю родиною вболіває та слідкує за українськими спортсменами.  За словами Гринчука, вже кілька днів поспіль вони з дружиною Христиною та 4-річною донечкою Дзвінкою розпочинають день з перегляду олімпійських трансляцій. 

Гринчук фото

«Навіть Дзвінці у 4 роки уже цікаво. Їй поки що до вподоби фігурне катання, бо там “усі дівчата в дуже красивих костюмах”, а також вона в захваті від керлінгу. Я ж, звісно, як і всі українські вболівальники, найуважніше стежу за біатлоном. За звичкою у нас є шанси, якщо не на медалі, то принаймні на місця у десятці. Наприклад, кілька днів тому приємно здивувала Ірина Петренко в індивідуальних перегонах. Так, до п’єдесталу ще далеко, але не зробити жодного пострілу повз ціль - це вже дуже хороший результат», — зазначив ведучий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимова Олімпіада 2022: коли відкриття Олімпійських ігор в Пекіні

Ведучий чотири роки тому їздив на Зимові Олімпійські ігри 2018, які відбулись у Пхьончхані (Південна Корея), як журналіст, тоді у прямих ефірах ТСН висвітлював події. Звісно, під час своєї роботи Святослав багато готував різних сюжетів, про те як і де готуються наші спортсмени, що їм можна робити перед змаганнями, а що заборонено, скільки годин вони тренуються тощо. Святослав Гринчук вважає, що у зимових видах спорту, ми на жаль, не серед фаворитів. А навіть невисокі, на перший погляд, місця інколи можна вважати успішними. Як приклад — наводить історію українського саночника Антона Дукача.

Гринчук фото

«Я б відзначив нашого спортсмена - Антона Дукача. Так, він посів лише 22-е місце. На перший погляд - нічого фантастичного. Але з іншого боку - це його найкращий результат у кар’єрі. Кілька років тому я готував сюжети про те, у яких умовах готуються в Україні представники зимових видів спорту. І інспектував, в якому стані перебуває єдина в нашій країні траса для санок. Так от: коли її бачиш - у занедбаному стані, розумієш, що українці у тридцятці найкращих у світі - це не поразка, а навпаки – гарний результат, якого вдається досягти не “завдяки”, а попри всі складнощі! Подібна ситуація не лише з санками, а й з багатьма іншими зимовими дисциплінами» пояснив Святослав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишаємося: 98 медалей та 20 рекордів – здобутки збірної України на Паралімпійських іграх 2020 у Токіо

Велику надію ведучий ТСН покладає у наступні дні, чекає на старт нашого чинного олімпійського чемпіона у фристайлі Олександра Абраменка. Як вважає Гринчук, мабуть, він є найбільшою медальною надією України.  Колега Святослава по ТСН — Лідія Таран також уважно слідкує за Олімпіадою зі своєю донькою Василиною, яка до слова, не пропускає жодних змагань наших спортсменів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивне інтерв’ю Жана Беленюка після повернення з Олімпіади: плани на майбутнє та запальний гопак

Ведучий, який на минулій Зимовій Олімпіаді Пхьончхані у 2018 був у центрі подій та наживо розповідав новини з Південної Кореї, зробив порівняння з цією Олімпіадою. Загалом цього року Україна вирядила до Пекіну 45 атлетів. І це на 12 більше, ніж було на минулих іграх у Пхьончхані. Вболіваємо за Україну і віримо у перемогу наших спортсменів, сподіваємось, що у Пекіні пролунає український гімн, а наш прапор підніметься високо вгору!

Дивіться, яким було відкриття зимової Олімпіади:

Новини по темі