Як готувати тісто на відкритий пиріг: готуємо по рецепту Руслани Писанки солений з моцарелою та солодкий зі сливами й нектарином
Тренд цього літа — швидкі відкриті пироги. Руслана Писанка спекла цілих два: солоний із томатами та моцарелою та солодкий зі сливами та нектарином.
Руслана Писанка в денному шоу «Твій день» приготувала два відкриті пироги з різними начинками. Галети можна готувати з тими начинками, які ви любите та брати з собою на природу, на роботу або на пляж. Відкритий пиріг схожий на піцу. Він дуже корисний та смачний, до того ж швидко готується.
Руслана Писанка приготувала солений відкритий пиріг з начинкою з моцарели та томатів, а також солодкий пиріг зі сливами і нектарином. Увага — тісто для пирогів використовується одне й те саме.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці, помідори, кабачки у сметанному соусі: рецепт Руслани Писанки
Для приготування французького відкритого пирога знадобляться наступні продукти:
Для тіста:
- борошно — 200 г
- вершкове масло — 100 г
- крижана вода — 4-5 ст.л.
- жовток — 1 шт
- сіль — за смаком
Для начинки:
- томати
- моцарела
- базилік
- бальзамічний соус
Як приготувати відкритий пиріг: послідовність дій
► Для того, щоб замісити тісто необхідно змішати борошно та м'яке вершкове масло, зробити з суміші крошку.
► Вбити в масляну крошку жовток, посолити та поступово додати крижану воду.
► Замісити еластичне тісто та відправити його у холодильник на 2-3 часа.
► Розкачати тісто у пласт круглої форми на спеціальному килимку (корж має бути схожим на корж для піци)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа
Для солоної начинки: коктейльні томати порізати на чотири частини, викласти на тісто, додати моцарелу та спеції на смак.
Для солодкої начинки: порізати нектарини та сливи, викласти на тісто та додати трішки кукурудзяного крохмалю, щоб прибрати сік із фруктів.
► Готові пироги за начинкою змастити яйцем та поставити у розігріту до 200 °С духовку.
►Випікати відкритий пиріг потрібно при температурі 180 °С близько 20 хвилин. Готову солону галету приправити бальзамічним соусом та базиліком.
Смачного!
Дивіться відео рецепт приготування французьких відкритих пирогів від Руслани Писанки: