Як готувати тісто на відкритий пиріг: готуємо по рецепту Руслани Писанки солений з моцарелою та солодкий зі сливами й нектарином

Як приготувати відкритий пиріг під різну начинку: швидкий та простий рецепт від Руслани Писанки
Pexels/Alesia Kozik

Тренд цього літа — швидкі відкриті пироги. Руслана Писанка спекла цілих два: солоний із томатами та моцарелою та солодкий зі сливами та нектарином.

Поділитися:

Руслана Писанка в денному шоу «Твій день» приготувала два відкриті пироги з різними начинками. Галети можна готувати з тими начинками, які ви любите та брати з собою на природу, на роботу або на пляж. Відкритий пиріг схожий на піцу. Він дуже корисний та смачний, до того ж швидко готується. 

Руслана Писанка приготувала солений відкритий пиріг з начинкою з моцарели та томатів, а також солодкий пиріг зі сливами і нектарином. Увага — тісто для пирогів використовується одне й те саме. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці, помідори, кабачки у сметанному соусі: рецепт Руслани Писанки

Для приготування французького відкритого пирога знадобляться наступні продукти:

Для тіста:

  • борошно — 200 г
  • вершкове масло — 100 г
  • крижана вода — 4-5 ст.л.
  • жовток — 1 шт
  • сіль — за смаком

Для начинки:

  • томати
  • моцарела
  • базилік
  • бальзамічний соус

як приготувати відкритий пиріг

Як приготувати відкритий пиріг: послідовність дій

► Для того, щоб замісити тісто необхідно змішати борошно та м'яке вершкове масло, зробити з суміші крошку.
► Вбити в масляну крошку жовток, посолити та поступово додати крижану воду.
► Замісити еластичне тісто та відправити його у холодильник на 2-3 часа.
► Розкачати тісто у пласт круглої форми на спеціальному килимку (корж має бути схожим на корж для піци)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа

Для солоної начинки: коктейльні томати порізати на чотири частини, викласти на тісто, додати моцарелу та спеції на смак.

Для солодкої начинки: порізати нектарини та сливи, викласти на тісто та додати трішки кукурудзяного крохмалю, щоб прибрати сік із фруктів.  

► Готові пироги за начинкою змастити яйцем та поставити у розігріту до 200 °С духовку.

►Випікати відкритий пиріг потрібно при температурі 180 °С близько 20 хвилин. Готову солону галету приправити бальзамічним соусом та базиліком. 

як приготувати відкритий пиріг з начинкою

Смачного!

Дивіться відео рецепт приготування французьких відкритих пирогів від Руслани Писанки: