Українка Оксана Линів розповіла про 12 хв овацій та запрошення від Ангели Меркель: перша жінка-диригент, яка відкрила знаменитий Байройтський фестиваль класичної музики

Диригентка Оксана Линів зірвала 12 хвилин овацій та отримала особисту увагу Ангели Меркель
Facebook Oksana Lyniv

Українка Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою, яка відкрила Байройтський фестиваль класичної музики та отримала 12 хвилин овацій від залу.

Поділитися:

Українка Оксана Линів, яка є всесвітньо визнаною диригенткою, зірвала 12 хвилин овацій під час відкриття Байройтського фестивалю класичної музики. Вона стала першою жінкою, яка мала честь відкрити цей знаменитий фестиваль за останні 145 років з моменту його заснування у 1876 році.

Оксана ЛинівФото: Facebook Oksana Lyniv

З мисткинею під час відео-включення поспілкувалися ведучі шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна «бронза»: скарбничку української збірної на Олімпіаді-2020 поповнили стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук

Оксана Линів розповідає:

І я, і вся моя команда пережили величезне хвилювання і випробування. Майже перед самим генеральним прогоном у нас загорівся 1 мотор в декораціях, тож прем’єра була під загрозою. Але вдалося все виправити. Нашу прем’єру транслювали у багатьох країнах світу, навіть у кінотеатрах, також її офіційно випустять на DVD.

На відкритті Байройтського фестивалю була присутня канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Коли вона побачила, що фестиваль відкриває жінка-диригентка, вона промовила:

Нарешті.

Ангела Меркель була вражена виступом Оксани Линів та запросила її на вечерю, а також відвідати її особисту ложу в опері.

Оксана ЛинівФото: Facebook Oksana Lyniv

Оксана Линів зізнається:

Спілкуватися з канцлеркою було приємно та цікаво. Ангела Меркель дуже пишається тим, що стала свідком події, коли диригентка-жінка відкрила Байройтський фестиваль після 92 чоловіків.

Свого часу цей престижний фестиваль відкривав і всесвітньо відомий композитор та диригент Ріхард Вангер. Також існує галерея з портретами диригентів, яку поповнюють з 1876 року. Скоро в ній з’явиться і портрет українки Оксани Линів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неллі Ковальська та спецпроєкт ТСН «Розділені»: подорож назад у майбутнє

Оксана Линів родом з міста Броди. Вона – перша жінка на посаді головного диригента Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац (Австрія).