Ще одна «бронза»: скарбничку української збірної на Олімпіаді-2020 поповнили стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук

Олімпіада 2020: стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук здобули бронзу
Facebook НОК України та олімпійська команда

Ще одну «бронзу» нашій олімпійській збірній принесли стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук.

Поділитися:

Ще одну медаль здобула наша збірна на Літніх олімпійських іграх, які наразі проходять у Токіо. Третє місце у змаганнях змішаних команд зі стрільби з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів здобули Олена Костевич та Олег Омельчук.

Олімпіада 2020Фото: Facebook НОК України та олімпійська команда 

У поєдинку за «бронзу» вони перемогли пару стрільців із Сербії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Дар'я Білодід завоювала «бронзу»

Олена Костевич у коментарі Національному олімпійському комітету України зізналася:

Ми довго та наполегливо йшли до цієї нагороди. І сьогодні все ж був нелегкий день – удача змінювала невдачу і навпаки. Олег – великий молодець, і ця нагорода для нас дуже цінна. Як «золото».

Нагадаємо, Олена Костевич була однією з двох прапороносців від нашої збірної на церемонії відкриття. Саме вона разом з фехтувальником Богданом Нікішиним несла український прапор 23 липня. Ходили чутки, що прапороносці ніколи не здобувають медалі, що існує своєрідне прокляття. Та Олена Костевич розвіяла ці чутки своєю нагородою і додала:

Говорили, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала за велику честь нести прапор своєї держави й щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни.

Олег Омельчук поки не давав офіційних коментарів щодо своєї нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2020: шпажист Ігор Рейзлін приносить Україні ще одну медаль

Літні олімпійські ігри 2020 у Японії проходять з 23 липня по 8 серпня 2021 року. В українській скарбничці вже є 3 медалі, всі – бронзові. Нагороди здобули дзюдоїстка Дар’я Білодід, шпажист Ігор Рейзлін та стрільці Олена Костевич і Олег Омельчук, які виступали в парі.

Олімпіада 2020Фото: Facebook НОК України та олімпійська команда 

У загальному медальному заліку команд з трьома бронзовими нагородами Україна поки посідає 42 місце. Лідирує Китай з 20 медалями, 8 з яких – золоті.

Новини по темі