Гумор, який працює на перемогу: допомога військовим, волонтерство та благодійні проєкти Студії «Квартал 95»

Новий Вечірній Квартал
Благодійні проєкти Студії Квартал 95, про які варто дізнатися більше

Усе, що потрібно знати про нові благодійні проєкти Студії «Квартал 95».

Поділитися:

Обов’язок кожного українця зараз – робити все заради нашої перемоги: якщо ти не воюєш на фронті, то повинен максимально допомагати нашим військовим, волонтерити, донатити, підтримувати тих українців, які опинилися в скрутних обставинах. Від початку повномасштабної війни актори Студії «Квартал 95» не тільки ведуть активну діяльність на інформаційному фронті, знімаючи проєкти, мета яких в такий непростий час підтримати усіх українців гумором. Не тільки підтримують бойовий дух наших захисників та захисниць під час виїздів до них – а від початку повномасштабної війни гумористи дали вже більше 350 виступів для військових, медиків, переселенців. А ще й активно волонтерять, допомагають військовим та цивільним, доставляють на фронт те, що потрібно для нашої перемоги – автівки, дрони, рації, старлінки, генератори, тепловізори та інші необхідні на передовій речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки “Кварталу” розповіли про фейли під час виступів, улюблені номери нового концерту та як важливо допомагати (ексклюзив)

«Зараз ми всі можемо жити і працювати завдяки нашим військовим. Тому все, що ми робимо, маємо робити з величезною вдячністю до них. І найголовніше – допомагати нашим захисникам і захисницям, чим можемо. Зараз такий час, що ти повинен спочатку думати не про себе, а про тих, хто нас захищає, – говорить актор Студії «Квартал 95» Євген Кошовий. – Ще з 2014 року ми підтримуємо наших військових – допомагаємо адресно підрозділам, з якими товаришуємо. Навіть важко порахувати, скільки машин ми відправили на передову ще до початку повномасштабного вторгнення. Довго ми не афішували таку нашу волонтерську діяльність, тому що робили все за власні кошти і ні перед ким не потрібно було звітувати. Але зараз, коли ми долучаємо до нашої благодійної діяльності глядачів, які приходять на наші концерти, наших прихильників та підписників в соцмережах, ми почали розповідати про те, що робимо і звітувати. Ми в Україні, нікуди не виїхали, як іноді брешуть про нас, підтримуємо наших людей і допомагаємо військовим, чим можемо. Бо зараз це – обов’язок кожного українця».

Квартал

Квартал

Квартал

Зараз всі концерти «Кварталу» – і «Єдиного Кварталу», і «Жіночого Кварталу», – благодійні. Частина коштів від продажу квитків та гроші з благодійних аукціонів з ексклюзивними лотами ідуть на допомогу ЗСУ. За ці кошти купляють те, на що є запити від військових. На днях Євген Кошовий та Олександр Пікалов повернулися з виїзду в Донецьку, Харківську і Дніпропетровську область. Там вони не тільки піднімали бойовий дух нашим військовим своїми виступами разом з Дмитром Шуровим та групою KARTA SVITU. Головною метою поїздки була доставка квадроциклів, дронів та тепловізорів для наших військових: для 5-ї окремої штурмової бригади, для 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, для 76-го батальйону 102-ї бригади, для в/ч 2260 Національної гвардії України, а також для 122-го Навчального Центру. Це все вдалося придбати за кошти, зібрані на останніх концертах «Єдиного Кварталу». 

Квартал

Квартал

Квартал

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Гумор - це наша зброя, яка допомагає тримати себе в тонусі”, — Віра Кекелія в інтерв’ю сайту 1+1

Окрім того, кожен з акторів «Кварталу» волонтерить, особисто адресно допомагає не тільки військовим, але й долучається до різноманітних благодійних акцій та проєктів. Наприклад, Олександр Пікалов організував благодійний фонд, який опікується дітьми-переселенцями та дітьми військовослужбовців: організовує для них відпочинок та різноманітні розважальні і освітні заходи, для того, щоб повернути маленьким українцям дитинство. Степан Казанін допомагає евакуювати дітей з найбільш небезпечних населених пунктів  Херсонщини. Окрім того, Євген Кошовий та Степан Казанін допомагають зоопритулку в Ірпені, де рятують постраждалих від війни тварин. Команда та гумористи «Ліги Сміху» організували свій фонд «Ліга Допомоги», в рамках якого збирають кошти на модульні будиночки для тих, українців, які втратили житло внаслідок російської агресії – на даний момент фондом вже встановлено 40 таких будиночків у Київській області.

Квартал

Квартал

Квартал

«Кварталівці» щодня доводять, що сьогодні гумор – це не тільки спосіб морально-психологічної підтримки, який підіймає настрій людям і дозволяє відволіктися від проблем сьогодення, але також гумор можна конвертувати у реальну допомогу як нашим військовим, так і всім тим українцям, які цього потребують. 

Новини по темі