Як «Квартал 95» зустрівся з бійцями та їхніми сім'ями

Новий Вечірній Квартал
Як «Квартал 95» зустрівся з бійцями та їхніми сім'ями

Колектив студії «Квартал 95» повернувся з успішного гастрольного туру містами України

Поділитися:

Днями акторський склад студії «Квартал 95» повернувся з двотижневого гастрольного туру містами України. Всього, нагадаємо, хлопці виступили з новою програмою в дев'яти містах, яку побачили близько 30 тисяч глядачів. Окрім концертів хлопці практично щодня заїжджали до військових частин, де зустрічалися з захисниками нашої Батьківщини та їхніми сім'ями.

Подробицями цих зустрічей поділився відомий волонтер Юрій Тира, який, правда, не любить, щоб його так називали. Під час гастролей колективу Тира завжди намагається бути поруч і підказує, в яких частинах на хлопців чекають особливо:

«У різних частинах глядачі запитують про різне, але завжди повторюється одне і те ж запитання: «Чи планує Зеленський йти у президенти?». На це запитання він відповідає приблизно так: «Краще займатися тим, що найкраще виходить». Та й самі хлопці з «Кварталу» не готові до того, що Володимир піде у політику».

За словами Юрія, окрім спілкування з публікою актори «Кварталу» дізнаються в особистому спілкуванні, чим можуть допомогти бійцям і завжди відгукуються на прохання. Зовсім нещодавно студія «Квартал 95» і Юрій Тира передали в зону АТО автомобіль «швидкої допомоги» з іменним знаком «Квартал 95», який на сьогодні вже врятував сотні життів.

«Ця «швидка» донині на ходу, що, звісно, не може не радувати, – каже Юрій. – До речі, імена автомобілів актори придумують самі, наприклад, від Юзика на фронт пішов «Сірник», від Саші Пікалова – «Елвіс», а від Бориса Шефіра – мерседес на прізвисько Феррі. До речі, це авто теж досі на ходу, в районі Пісок».

За словами Юрія, коли він говорить бійцям, що до них приїде в гості «Квартал», багато хто не може повірити і перепитують, чи не розігрують їх. Зазвичай бійці просять підписати їм військові квитки і навіть паспорти, а ось серед подарунків лідирують шеврони, причому іноді дуже рідкісні та унікальні.

Безумовно, на таких зустрічах ніхто не стримує сліз. Сам був свідком, як один спецназівець зняв свій шеврон і подарував Сашкові Пікалову. А ще на все життя запам'ятаю головну фразу цієї поїздки, яку сказав хлопець років 20-ти після спілкування зі своїми кумирами: «Ви знаєте, мені через кілька днів туди, на війну... Але мені тепер не так сумно і не так страшно помирати, коли мені подарували таку можливість поспілкуватися з людьми, які є гордістю нашої країни, - ділиться Юрій Тира.

Підбиваючи підсумки чергових гастролей, колектив студії «Квартал 95» побував у 95-ї десантно-штурмової бригади (Житомир), на полігоні під Рівним 128-ої механізованої бригади, відвідав Яворівський полігон і 355-й полк, Тернопільський 44-й окремий артилерійський полк, а також 80-у бригаду ВДВ в Чернівцях. У планах також була поїздка в гості до 8-го полку спецназу (Хмельницький), але через загибель бійця Олександра Бойко зустріч скасували. У підсумку тур закінчився відвідуванням Вінницького військового госпіталю.

До слова, попри те, що наступного дня в Києві вже стартували зйомки серіалу «Слуга народу 2», Олександр Пікалов викроїв добу зі свого напруженого графіку, щоб доставити на фронт хлопцям ще один автомобіль. А дорогою він разом із Юрієм Тирою привітав від всієї студії 25-й батальйон «Київська Русь» з триріччям і заїхав в гості до бійців 54-ї окремої механізованої бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський здивував прихильників своїм захопленням (відео)

Новини по темі