Українські зірки публікують архівні фото та діляться історіями про переїзд до Києва

Українські зірки публікують архівні фото та діляться історіями про переїзд до Києва | 1+1

Флешмоб #підкорювачікиєва захопив соціальні мережі.

Поділитися:

До старту серіалу «Великі Вуйки» Юрій Горбунов, креативний продюсер проекту, запустив флешмоб #підкорювачікиєва, закликаючи усіх охочих ділитися у соцмережах своїми історіями про життя у столиці. Найцікавіші з них потраплять на сторінки каналу 1+1 в Instagram та Facebook.

У стрічці вже відомі глядачу гуцули з культового серіалу «Останній москаль» переїжджають до Києва. За словами Юрія Горбунова, курйозні пригоди вуйок у столиці змусили його згадати і про свій переїзд з Івано-Франківська та смішний випадок на Київському вокзалі.  

«У 17 років я приїхав у Київ вступати до театрального інституту. Це була моя перша пригода у столиці. На вокзалі ми з друзями одразу потрапили у смішну історію: до нас підійшли хлопці і сказали, що всі, хто приїжджають до Києва, повинні купити звичайні листівки. В ларьках вони продавалися за три копійки, а ми купили за три рублі. Але ще тоді я закохався у Київ без заперечень. І все, що відбувалося в Києві, я сприймав із великою цікавістю та задоволенням. Як, власне, і сьогодні», — пожартував Юрій під час допрем’єрного показу серіалу. 

До флешмобу #підкорювачікиєва долучилися українські зірки, поділившись у соціальних мережах власними смішними, мотивуючими та курйозними історіями.

Михайло Поплавський, ректор Київського національного університету культури і мистецтв, зіграв у серіалі «Великі Вуйки» міністра інфраструктури. Шоумен розповів своїм підписникам, як йому ще студентом третього курсу вдалося заробити гроші на перший автомобіль «Жигулі».

«На той час я став видним «нареченим» для студенток Інституту культури!» — написав Поплавський поруч зі своїм студентським фото.

Дмитро Шуров, відомий музикант та фронтмен гурту Pianoбой, згадав про свою маленьку «аферу» студентських років у богемному на той час барі «У Еріка» на вулиці Льва Толстого.

«Я вступив до Київського лінгвістичного університету 1999 року. Як всім студентам пострадянського простору, стипендії не вистачало ні на що, а хотілось мати кишенькові гроші. Єдине, що я вмів робити на пристойному рівні — грати на піаніно. Я весь час грав вдома, в інституті, в актових залах та у двох панк-гуртах. Джазові кола, в яких я тоді обертався, допомогли мені час від часу грати у богемному барі «У Еріка», що на Льва Толстого (хто пам'ятає?). Бар виставляв музикантам за вечір один бокал пива, далі треба було купувати — цього дозволити собі не міг, тому брав у рюкзак 2-3 пляшки пива з ларька й підливав собі та іншим весь вечір. Так тривало кілька місяців. Одного разу рюкзак впав на підлогу, і всі три пляшки розбились, створивши велику калюжу пива. Афера була розкрита, й більше мене грати до «Еріка» не запрошували… Десь у той час про мою гру почув Юра Хусточка та запросив на репетицію з молодим, але перспективним гуртом «Океан Ельзи», написав Дмитро Шуров у Facebook та запостив архівний знімок із тих часів.

Святослав Гринчук, ведучий ТСН, теж поділився архівною фотографією, коли він тільки переїхав до Києва зі Львова.

«У Київ уже всерйоз і надовго я переїжджав на початку 2010-го. Мав із собою лише рюкзак, 60 відсотків якого займали спальник і велика подушка у вигляді скибки кавуна. Це така, знаєте, колоритна, але зовсім непотрібна вам деталь. Десь тиждень перекантувався з кавуном у друзів, потім винайняв кімнату. Ну і поїхав у цю урочисту мить погуляти біля знаменитого монумента «Батьківщина-Мати». А орієнтувався у місті я тоді ще гірше, ніж зараз», — написав під фото Гринчук та далі розповів веселу історію, як заблукав у пошуках скульптури. А знайти дорогу до метро йому допомагала майбутня дружина — вона вдома у Львові відкрила карту Києва та телефоном розповідала, як знайти метро.

Відомий музикант із гурту ТНМК Олег Фагот Михайлюта під хештегом #підкорювачікиєва поділився історією про першу зйомну квартиру: «Коли ми приїжджали до Київа, зазвичай знімали квартиру на багатьох. От так у нас якось була двокімнатна квартира, яку ми знімали всімох і жили по черзі».

Долучилися до флешмобу також актори серіалу «Великі Вуйки» Артур Логай, Арам Арзуманян, Інна Приходько і Наталія Корецька.

Артур Логай переїхав до Києва з Мелітополя у 2013 році. Головною мотивацією стало бажання змін у житті. Цій події перешкоджали ряд факторів: відмовляння друзів та рідних, відсутність білетів на потяг та забутий у вагоні рюкзак із останніми 800 грн у ньому. Але за 6 років Київ став для нього справжнім домом.  

«Як зараз пам'ятаю: 23.40, на пероні останній потяг до Києва, дощ, я з сумками, без квитка з порваною блискавкою на куртці. 12 годин на шляху і ось я — сонний, пом'ятий, але задоволений виходжу з вагона. Вже збирався йти на метро, як вирішив купити води і зрозумів, що немає рюкзака з усіма документами, паспортом та останніми 800 гривнями. Як же я летів до поїзда, боячись, що його вже немає на пероні. Вибіг прямо до свого вагона, стукав, кричав і мені відкрили. Рюкзак так і лежав на верхній багажній полиці. І з того моменту вже 6 років живу в цьому прекрасному місті, яке стало мені справжнім домом», — написав Артур.

Ще один мелітополець Арам Арзуманян згадав, як його спіткали труднощі з пошуку першої зйомної квартири у Києві, тому він вирішив купити власне житло.

Акторка Інна Приходько зазначила, що її підкорення столиці почалося з метрополітену: «Я дуже боялася того натовпу людей, особливо в час пік. І бувало залишалась перечекати той натовп. Мені здавалось, що мене затиснуть, розчавлять таку маленьку. Та в один день наважилась побороти свої страхи. Просто почала розштовхувати людей в різні боки, звільняючи навколо простір. І все, схема спрацювала, фобія щезла», — жартує акторка. Схожі пригоди з «підкоренням» метро чекають і героїню Інни Приходько у серіалі.

А харків’янка Наталія Корецька зазначає, що вже на третьому курсі Інституту мистецтв знала, що переїде до Києва. 

«У 23 роки все вирішується дуже просто! 2 серпня 1999 року, 6:30 ранку, Майдан Незалежності, у руках газета з оголошеннями, а навколо кремезні чоловіки та вигуки «за ВДВ!!!». Чи то зухвалим щастить, але за один день мені вдалося орендувати квартиру за ті копійки, що в мене були, підписати договір та відчути себе киянкою. На той момент здавалося, що підкорення вже відбулося, хоча попереду було дуже багато всього цікавого. Але то вже зовсім інша історія», — пише Наталія.

Нагадуємо, що серіал «Великі Вуйки» йде в ефірі 1+1 з понеділка по четвер о 21.45. Не пропусти!

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. 5 беззаперечних причин переглянути серіал «Великі Вуйки»

2. Кухар, Мейхер та Ребрик: Хто з зірок завітав на допрем’єрний показ «Великих Вуйок»

3. «Вона мене з собою познайомила»: Назар Задніпровський розповів про наполегливу кохану