«Вона мене з собою познайомила»: Назар Задніпровський розповів про наполегливу кохану

Актор Назар Задніпровський розповів про наполегливу кохану | 1+1

Інтерв’ю 1plus1.ua з відомим українським актором.

Поділитися:

На екрані він моторний гуцул Штефко, який залицяється до жінок та має підприємницьку жилу. В житті – турботливий сім’янин, що мріє знайти у щільному графіку хоча б декілька днів для родинного відпочинку.

З актором Назаром Задніпровським ми зустрілися під час невеликої перерви на зйомках серіалу «Великі Вуйки», прем’єра якого відбудеться на каналі 1+1 вже 14 жовтня. Втім, він охоче розповів про особисте, підводні камені акторської професії та людину, що сформувала його характер і цінності.

Ваш кіногерой Штефко ще той звабник. Пам’ятаєте знайомство з дружиною?

Швидше, вона мене з собою познайомила.

Чоловікам тільки здається, що вони обирають, але це не так.

Ще студенткою моя майбутня дружина планувала наші зустрічі – вираховувала, коли я їхав на репетицію до театру, і робила так, щоб ми в один і той самий час зустрічалися на ескалаторі в метро. Часом приходила до Театру ім. І. Франка та грала в масовці. Ба більше, її мама в той час продавала в театрі квитки, а тато був водієм. Тому слово за слово – там ми з нею й розговорилися.

Часто професію актора романтизують. Втім, ви як ніхто знаєте, що у цьому ремеслі найскладніше…

Вміти чекати. Не все приходить одразу, бо театр – це не естрада, де можна загорітися і швидко стати зіркою. Або ж посвітити рік-два та згаснути. Там є старші покоління, які у свій час також чекали. Йде певна градація.

У кіно ж навпаки – все залежить від шансу. Бо буває, що студент прийшов на дипломну виставу, там його помітив режисер і зробив відомим.

Ви з четвертого покоління династії акторів. Як гадаєте, діти продовжать сімейну справу?

Зі свого боку докладу всіх зусиль, щоб так сталося. Сину одинадцять, і він любить комп’ютери та конструктори, проте колись у нього проявлявся акторський талант. Донечка також артистична, втім, чи переросте це у щось більше – побачимо.

Зараз у вас своя сім’я та діти. А чи були в житті Назара Задніпровського моменти, коли він говорив: «А мама мала рацію»?

Мама не намагалася мене повчати – у неї не було на це часу. А ось хто виховав у мені мудрість, то це моя бабуся Юлія Семенівна, народна артистка України. На її честь я назвав свою доньку, тому цю фразу можу змінити на «а бабуся мала рацію». Бо таке справді було, і неодноразово.

За останні роки вийшло чимало фільмів з вашою участю. Що відчуваєте, коли бачите себе на екрані?

Я дуже самокритичний, але інколи все ж відчуваю гордість. У мене є достойні роботи, при чому здебільшого пародії, за які мені не соромно.

У професії стається різне… Як справляєтесь із дратівливістю?

Інколи після роботи справді буває кепський настрій, і ти розумієш, що можеш «заразити» ним своїх рідних.

У такі моменти я намагаюся закритися на кухні, кажу дітям: «Тато зараз буде вечеряти». А потім збираюся з думками. Можу подивитись футбол.

Головне – навчитися самому собі покращувати настрій, щоб не зіпсувати його іншим.

І в жодному разі не дозволяти комусь вносити у твій день негатив – пішли вони геть.

До того ж зараз катастрофічно бракує часу на родину. Влітку вони відпочивали за кордоном, але тато постійно в театрі та на знімальних майданчиках. Сподіваюся, що буде невеликий відпочинок, хоча б 10 днів, і я зможу поїхати до Карпат.

Ви та людина, яка живе моментом чи ретельно все планує?

Зараз хочеться насолоджуватися і пливти за тим річищем, яке для себе зробив. Бо з моїм характером я буду «гризти землю» й завжди чогось досягати. Не хочу витрачати на це життя.

Нагадаємо, що глядачі 1+1 побачать Назара Задніпровського у комедійному серіалі «Великі Вуйки» вже 14 жовтня о 21:45. Улюблені герої опиняться в нових обставинах, а глядачі разом із ними переживуть небувалу пригоду – поїздку до столиці України.

Ще більше зіркових інтерв'ю читай у наших матеріалах: