Які вафлі та печиво пройшли перевірку Олексія Душки

Чому вафлі – один із найнебезпечніших кондитерських виробів.

Поділитися:

Майже 90% в Україні вафель роблять із дешевими рослинними жирами. Їх можуть гідрогенізувати, у результаті чого з’являються небезпечні транс-жири. Останні можуть порушувати роботу серцево-судинної системи. Таким чином, вживання продуктів, що містять транс-жири, варто максимально зменшити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати справжній Київський торт: 3 простих правила

У програмі Життя без обману фудексперт Олексій Душка провів цікавий експеримент. Ведучий виявив, що найбільше жирів містять крекери, потім – пісочне печиво, далі – вівсяне. Натомість більш безпечним є галетне печиво.

Також Олексій Душка віддав на експертизу печиво та вафлі відомих українських марок. Після визначення кількості транс-жирів у кондитерських виробах, смаколики отримали зелені, жовті та червоні позначки.

До 2 г / 100 г жиру – зелена позначка. Від 2 до 20 г / 100 г жиру – жовта позначка. Понад 20 г / 100 г жиру – червона позначка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими напоями небезпечно запивати солодощі

ВАФЛІ

Зелену позначку отримали вафлі Світоч. Жовті позначки здобули Roshen, Перший ряд, Бісквіт-шоколад. Велика кількість транс-жирів виявлена у вафлях виробництва Повної чаші, Перепілки, Своєї лінії.

ПЕЧИВО

Зеленої позначки удостоєне печиво Roshen, Belvita, Марія, Барні. Жовту позначку отримало Буратіно виробництва Konti. Червоні мітки – у печива Перепілка, Загора до чаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 секретів ідеального еклера

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт суперкорисного торта, який можна їсти навіть на ніч