“Ми плануємо переїзд під час війни”: Ніно Катамадзе ексклюзивно для ЖВЛ розповіла про мрію переїхати до України

Ніно Катамадзе ексклюзивно для ЖВЛ розповіла про мрію переїхати до України (відео) - 1+1

Сьогодні телеглядачі побачили ексклюзивне інтерв’ю грузинської співачки Ніно Катамадзе.

Поділитися:

З понеділка по п’ятницю об 11:00 на телеканалі “1+1 Україна” телеглядачі можуть побачити новий сезон програми про життя знаменитостей ЖВЛ, яка занурює глядачів у відверті історії та розповідає новини про відомих людей. У нових сюжетах покажуть героїв нашого часу - гумористів, акторів, співаків, спортсменів, волонтерів, бізнесменів, політиків та інших цікавих гостей.

Сьогодні телеглядачі побачили ексклюзивне інтерв’ю грузинської співачки Ніно Катамадзе. Від початку повномасштабного вторгнення Ніно дала декілька благодійних концертів на підтримку України у боротьбі з окупантами, а також додала в свій репертуар українську пісню “Чорнобривці”.

Влітку минулого року Ніно Катамадзе сміливо перетнула український кордон, аби виступити в київському метро та підтримати українських захисників. Артистка каже, що вона не боїться їхати до України під час повномасштабної війни, а навпаки, дуже чекає на кожен візит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков ексклюзивно в ЖВЛ розповів про боротьбу з хворобою дружини та головну мрію

“Не було такого, щоб я або мої чудові музиканти боялися їхати до України. Коли я сказала своїй групі, що ми їдемо до Києва з концертом, вони сказали, що ми готові грати там, де неможливо. Тому я в Україну не їду, я в прямому сенсі лечу і біжу. Ми дали концерт у метро і я можу з впевненістю сказати, що це був найнезабутніший концерт в моєму житті. Ми спеціально створили таке звучання з квартетом, щоб можна було висловити через музику нашу підтримку. Були такі моменти, коли потяг метро уповільнювали, аби він не заважав співу. Досі пам’ятаю очі гостей концерту, це неможливо забути, їхні сльози і вся історія - це щось неймовірне”, - каже Ніно Катамадзе.

Ніно Катамадзе 1+1

Нещодавно в репертуарі артистки з’явилася перша і єдина пісня, яку вона виконує не грузинською - це українська пісня “Чорнобривці”. Співачка каже, що саме цю пісню вона не може співати без сліз.

“У цієї чудової пісні є своя історія. Коли моя сестра перекладала мені цей текст і я зрозуміла про що мова, я цілу годину не могла зупинити сльози і плакала, бо настільки важко було усвідомити.  Щоразу коли я планую співати цю пісню, я обов’язково на саундчеку повинна її ще раз виконати, щоб хоча б під час виступу менше плакати. Я як мама дуже глибоко відчуваю цю пісню”, - каже зірка.

Як мама та дружина Ніно так само відчуває весь біль, якого зазнають українські жінки під час повномасштабної війни. Саме тому в березні 2022 року без жодних сумнівів зірка створила благодійний фонд, який надає допомогу переміщеним особам з України. Основною метою організації є психоемоційна підтримка дітей. 

“В перші дні повномасштабного вторгнення потрібна була допомога, щоб заселяти людей, допомогати батькам з роботою, дітям надавати медичну допомогу. У нас в Грузії є така школа, де ми проводимо дітям уроки музики, арт-терапії, малюємо. Вся Грузія допомагає, аби зібрати фінанси для того, щоб у нас були працівники. Бабусі і дідусі перераховують нам один, два ларі, це не може не торкати. У 2008 році, коли почалася війна в Грузії, я якраз стала мамою. Моєму синочку було три місяці. Звісно, було дуже складно, світ був зовсім іншим. Тоді не було ні соціальних мереж, ні відкритих кордонів. Вся ця російська пропаганда працювала для того, щоб утилізувати абсолютно всю правдиву інформацію”, - каже Ніно.

Часу після пологів на сльози та розпач в артистки не було. Вона миттю себе зібрала і зрозуміла, що воюватиме на своєму - культурному фронті.

“Пам’ятаю, у мене був концерт на стадіоні. Фізично мені було дуже важко, але коли ти любиш те, що робиш, то ти нічого не помічаєш. Я так само закохана в мою музику, як у свого чоловіка. Смішно було те, що я навіть не встигла сказати батькам, що в мене вже з'явилася дитина. Шість місяці вагітності я пробула у Києві і навіть жила деякий час у Києво-Печерській лаврі. Мені як майбутній мамі дуже хотілося там пожити. І якось так вийшло, що я зовсім трошки все ж таки там побула, тиждень чи два, я не пам’ятаю. Спілкувалася зі священниками, цибулю різала, матінкам допомагала, вечеряла, це було прекрасно”, - каже Ніно Катамадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка “Жіночого кварталу” Олександра Машлятіна ексклюзивно для ЖВЛ розповіла про брата, який боронить Україну в лавах ЗСУ

Про грузинську гостинність Ніно дійсно знає не з чуток - двері її дому завжди відкриті для багатьох друзів та знайомих.

“Вдома я справжня господиня, яка пече артизанський хліб. Моїм дріжджам вже чотири роки, я їх вирощую вдома. Частіше за все я спілкуюся з сином, готую вечерю чоловікові. Нещодавно я вже посадила петрушку, кінзу, все на балкончику. Намагаюся весь час репетирувати вдома, у мене є маленьке місце з великим роялем. Тобто без музики мій день не проходить”, - каже Катамадзе.

Співачка каже, що більш за все зараз мріє переїхати до України.

“Моя сім'я думає, що добре було б пожити в Україні. Ми плануємо переїзд ось прям зараз, під час війни”, - каже Ніно.

Дивіться ЖВЛ з понеділка по п’ятницю об 11:00 на телеканалі “1+1 Україна”. 

Для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.