Прем'єра від "Океану Ельзи" — сингл "Весна": Святослав Вакарчук розповів про весну у своєму житті (текст пісні та відео)

Голос країни
Прем'єра від Океан Ельзи, пісня "Весна": текст та відео

Гурт "Океан Ельзи" презентував нову пісню "Весна".

Поділитися:

"Океан Ельзи". Київ. «Весна» в січні. Аполлінер. Верлен. Рембо. Париж і міст Мірабо", — саме такий оригінальний склад творців, міст, країн, історій зустрілись у новій роботі — синглі «Весна» — улюбленого гурту країни, який ОЕ презентують рівно за місяць до початку календарної весни 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер "Голосу країни" Святослав Вакарчук показав архівне фото гурту "Океан Ельзи" після першого великого концерту 27 років тому

Тема весни як відродження, кохання, перемога та оновлення не є новою для «Океанів». Святослав Вакарчук, автор пісні, лідер ОЕ та тренер "Голосу країни-12" розповідає, що ця пора року є особливою для нього, тому в репертуарі групи стільки пісень, присвячених весні: 

«Мабуть, оскільки я народився і перший свій подих зробив навесні — це нарівні підсвідомого. Для мене ця пора – це щось неймовірне. Я живу заради весни, заради того, щоб знову відчути її, в прямому і переносному сенсі, як оновлення. Це дуже важливий момент мого життя щороку», — пояснює Святослав Вакарчук

Але не тільки стан оновлення асоціюється у музиканта з улюбленою порою року. Весна також викликає й інші емоції: 

«Весна — це кохання. Тому я не міг тут не згадати французів Аполлінера, Рембо і Верлена. На мій погляд, їхнє ставлення до кохання є еталонним у світовій поезії, тому що так про любов щемливо, чесно, боляче, але при цьому до кінця, на розрив, мало хто писав», — каже Святослав.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук у "ЖВЛ": фронтмен "Океан Ельзи" розповів про особисті переживання та успіх гурту

Пісня «Весна» продовжує експерименти гурту, хоча сам фронтмен Океану Ельзи так не вважає:

«Мені так не здається. Пісня «Весна», як на мене, менш нетипова для нас, ніж, скажімо, «#БезТебеМенеНема». Вона звучить у дусі часу. Океан Ельзи змінюється, як змінювалися свого часу The Beatles чи Queen. Ми не можемо все творити однаково, ніби це альбом «Там, Де Нас Нема». Щодо саунду, то у нас буде нове звучання і це не остання така пісня, яку ви почуєте».

 

Разом з синглом презентовано відео до нього. Мила та романтичная історія двох сніговиків, що мають знайти одне одного до початку весни. Режисер, автор ідеї — Іван Шоха, для якого це є першою роботою з «Океаном Ельзи».

Океан Ельзи "Весна"

Нагадаємо, ОЕ продовжують роботу над новим матеріалом. Минулого року вони випустили цілу низку синглів, серед яких багато дуетних пісень. Тепер  вони думають над структурою майбутнього альбому, який вийде вже навесні цього року.

«Більшість пісень в альбомі буде нових. Група думає, чи включати у нього всі сингли, які були випущені протягом минулих років. І не виключено, що деякі з них ми залишимо на наступний раз. Оскільки цей альбом у найближчі пару років точно не останній», — розповів фронтмен ОЕ та тренер "Голосу країни-12" Святослав Вакарчук.

На підтримку альбому заплановано великий дворічний тур. Перші дати вже оголошено — www.okeanelzy.com/billboard. А вже за деякий час у графіку з’являться інші міста та країни, зокрема Європа та Північна Америка.

Текст пісні "Весна"

Дофаміновий* камбек
Все не йде і не йде
Замела зима мій трек –
Ледве видно сліди
Я  чекатиму тебе на моїй новій планеті
Я чекатиму тебе тільки ж ти прийди

Моя весна, весна, весна
Цього разу не забудь мене весна
Весна, весна, весна

Алягер ком алягер*
Знаю я, знаєш ти
Мій Гійом Аполлінер*
Під «Мостом Мірабо»*
Я чекатиму тебе, бо ти одна на всій планеті
Знаєш, як любив Верлен*, як хотів Рембо*

Моя весна, весна, весна
Цього разу не забудь мене весна
Весна, весна, весна.

Новини по темі