5 цікавих фактів про навколосвітню подорож проєкту "Велике коло"

Цікаві факти про навколосвітню подорож проєкту "Велике коло"

Український мандрівник Артемій Сурін побував у Сахарі, Мексиці, Південній Америці, Антарктиді, побачив Тихий океан, Нову Зеландію і не тільки.

Поділитися:

Щоп'ятниці о 18:30 на телеканалі "1+1 Україна" дивіться проєкт про навколосвітню подорож "Велике Коло". Від Полінезії до Антарктиди, від джунглів до мегаполісів — український мандрівник Артемій Сурін прокладе маршрут через усі континенти, вражаючи різноманітністю культур, природи та архітектури. Ділимося цікавими фактами про кругосвітню подорож Артемія Суріна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїхати на вихідні: Топ-5 прекрасних українських міст

►Артемій подолав більше 100,000 км навколо землі не втрачаючи контакту з її поверхнею, будь-то водна чи материкова. Це в 2,5 рази довше ніж протяжність екватора.

Артемій Сурін - 1+1

►На шляху до Антарктиди довелося долати протоку Дрейка — це найштормове місце на планеті. Висота хвиль сягала 12 метрів, шторм тривав 50 годин.

►Загалом було використано 14 видів транспорту, в подорожі без літаків. Серед них були і зовсім незвичні: контейнеровоз, вело-рікши та на навіть верблюди.

►Іранські спецслужби незаконно арештували Суріна, а суд запроторив у тюрму по звинуваченню у шпигунстві. По цій статті було лише два варіанти санкцій: пожиттєве ув’язнення або смертна кара.

Велике коло - 1+1

►Вперше у світі безперервна навколосвітня подорож крізь усі шість континентів — була зафільмована на дрон. Тим самим, Сурін встановив світовий рекорд, який був офіційно зафіксований на фініші подорожі. Всі ці кадри з висоти пташиного польоту — є у кожній з 10 захоплюючих серій «Великого Кола».

Дивіться проєкт про навколосвітню подорож Артемія Суріна "Велике Коло" вже цієї п'ятниці, 28 липня, о 18:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі