5 способів відволіктись від думок про їжу

Як припинити думати про їжу

Якщо вам сильно хочеться перекусити і думки про їжу не дають спокою, скористайтеся простими, але ефективними прийомами.

Поділитися:

Як не думати про їжу та позбутись нав'язливого почуття голоду – читайте у матеріалі.

Слід зазначити, що ці поради не належать до тих випадків, коли потреба у їжі є цілком обґрунтованою. Якщо ви зголодніли – не обмежуйте себе.

Переключіть думки

Вольовим і свідомим зусиллям спробуйте почати думати і уявляти щось, що не має стосунку до харчування.

Для таких випадків краще наперед заготовити «чергову» думку, мрію чи фантазію. Наприклад, плануйте свою відпустку – в деталях уявляйте, куди поїдете наступного разу, що будете там робити, які краєвиди вас оточуватимуть… Ви і не помітите, як хвилини пролетять, а думки про їжу – зникнуть. Так само може допомогти цікава справа, яка вимагатиме концентрації.

Випийте какао

Жіночі форуми впевнено радять готувати какао, коли виникає бажання відчути смак шоколаду. Цей напій дуже корисний і дає приємний бонус – прилив енергії та гарний настрій.

Можна приготувати дієтичне какао – дві столові ложки какао-порошку розчинити у склянці гарячої води. Цю суміш розмішайте до однорідної маси. Для більш м'якого аромату можна додати невелику кількість мигдалевого молока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йога для початківців: 6 простих вправ для кожного

Зателефонуйте друзям

Якщо вам самотньо, нудно або просто хочеться позитивних емоцій, не варто починати їсти щось солодке. Замість цього зателефонуйте комусь з друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективний комплекс вправ для здорової спини

Можливо, ви зможете відволіктись від нав'язливих думок про їжу, почувши приємні новини.

Почитайте книгу або журнал

Якщо з якоїсь причини попередні поради вам не підходять, спробуйте почитати книгу або вирушіть у книжковий магазин.

Один з варіантів не думати про їжу – залізти у теплу ванну з книгою у руках. Вам навряд захочеться вилазити з розслаблюючої води та йти на кухню за перекусом.

Прислухайтеся до себе

Щоб протистояти нав'язливому бажанню перекусити, важливо бути в гармонії зі своїми переживаннями.

Якщо ми навчимося розуміти власні почуття і з їхньою допомогою ухвалювати рішення, ми не тільки почнемо правильно харчуватися, але і в цілому станемо щасливішими.

Думайте про результат, якого прагнете. Якщо ж мети немає – терміново знайдіть її. Це дасть сили і додаткову мотивацію. Подумайте про те, як хочете виглядати – і ваше харчування стане збалансованішим.

Також ви можете самостійно придумати цікаве заняття, яке дозволить вам відволіктись. Як варіант, щоразу, як хочеться їсти, просто виходьте гуляти. Свіже повітря прекрасно знімає нервову напругу. Дослідження показують, що 15-хвилинна прогулянка забирає бажання опустошити холодильник. Взагалі, час поза домом чудово налаштовує на хороший лад. Сходіть на шопінг або ж у парк на прогулянку. Коли людина дійсно чимось зайнята – часу на думки про їжу просто немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Зауважимо, перегляд телевізора не підійде в якості відволікаючого заняття. Як відомо, переглядаючи захоплюючі телевізійні програми і фільми, ми можемо з'їсти більше шкідливої їжі, ніж планували.