Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога
Експерт Сніданку з 1+1 розповіла, яку користь та шкоду мають фрукти.
«Фрукти – це природне джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів та клітковини. Але багато фруктів у раціоні можуть спричиняти появу цилюліту, адже містять забагато цукру», – зауважує дієтолог Лора Філіпова. У Сніданку з 1+1 вона розповіла про фруктовий раціон.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта для волосся: Які продукти повернуть блиск і відновлять силу
Фото: @choosingchia
ГОЛОВНІ ПРАВИЛА СПОЖИВАННЯ ФРУКТІВ:
1. Їсти їх у першій половині дня, максимум до 16.
2. Денна норма фруктів – 300 або 400 г (наприклад, один великий фрукт і два маленьких). Якщо ви активно худнете, зменшіть кількість фруктів на день удвічі.
Увечері наш обмін речовин уповільнюється, і нам не потрібний зайвий цукор, – резюмує дієтолог.
3. Споживати фрукти окремо від іншої їжі. Найкращий час – це перекус між сніданком та обідом.
4. Замість фрешу краще з’їсти цілий фрукт.
«Користь та низькокалорійність фрешів занадто перебільшена. Чому? Бо в одній склянці апельсинового соку – приблизно 4 апельсини. Навряд ви з’їсте стільки за один раз, – пояснює дієтолог. Тому для фрешу варто обирати низькокалорійні фрукти (грейпфрут, яблуко або грушу) та додавати до них овочі. Також можна зробити смузі, перебивши овочі та фрукти у блендері», – радить експерт.
5. Зважати на калорійність фруктів. Найменше калорій у яблуках, грушах, мандаринах та ківі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 корисні сніданки, які смакують усім