7 закладів Києва, де готують реально смачну каву

Де випити смачну каву в Києві: 7 духмяних закладів
Фото: Unsplash

Та пропонують оригінальні смаки кавових напоїв.

Поділитися:

Хтось має традицію ранкового приготування кави в домашній джезві. Хтось любить пити її зі стаканчика, пробігаючи містом. Та в будь-якому разі, якщо ви справді закохані в цей напій, вам хочеться куштувати якісну каву і час від часу відкривати для себе її нові смаки. Сьогодні, в Міжнародний день кави, 1plus1.ua ділиться, у яких київських закладах це можна здійснити. А додатковими компліментами для вас стануть смачненні десерти та приємна атмосфера кав’ярень, що ввійшли до цієї добірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава vs вода: З чого починати ранок

TAKAVA Coffee-Buffet

вул. Велика Васильківська, 43/16

Фото: instagram/takava_coffeebuffet

Заклад відчинив свої двері 2017 року й швидко знайшов прихильників. Зваблює киян сучасним інтер’єром, стильною музикою, десертами з нестандартними смаковими поєднаннями та, звісно, кавою. У меню TAKAVA є місце метрам та її популярним новинкам, як ось цитрусовій каві та напою матча лате.

P.S. Виходячи з кав’ярні, зловила аромат Канадського лимонаду – і зрозуміла, що ще хочу сюди повернутися.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 місць, які зачаровують у Києві

LONDON

вул. Верхній Вал, 18

Фото: instagram/londoncoffeehouse

Цей кавовий дім на Подолі одразу «закутує» своїх гостей у теплий аромат кави. Меню з напоями, а також спокусливі й корисні (!) десерти закладу змусять вас постати перед непростим вибором. Та тільки-но визначившись, вмощуйтесь на підвіконні, сьорбайте каву та спостерігайте за рухом міста по той бік вікна.

ONE LOVE espresso bar

вул. Валика Васильківська, 100

вул. Велика Васильківська, 1/3-2A, PinchukArtCentre, 6 поверх

вул. Хрещатик, 38, ЦУМ, 6 поверх

Фото автора

У Києві можна натрапити на кілька закладів ONE LOVE. А втім, особливою серед них є кав’ярня навпроти костелу Св. Миколая. Тож за гарної погоди достатньо взяти філіжанку смачного напою, сісти на терасі та захоплюватися архітектурою цього костьолу. Або ж смакувати кавою з оксамитовою пінкою всередині ONE LOVE, взявши у свою компанію котрусь із книжок тутешньої бібліотеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 атмосферних закладів Києва з терасою на даху

FIRST POINT ESPRESSO BAR

вул. Ярославська 14/20

Фото: instagram/firstpointcoffee

У цій маленькій, але затишній, кав’ярні на Подолі також творять кавові дива. Окрім традиційної кави, варто придивитися до фірмових напоїв закладу, серед яких апельсиновий капучино, солоний лате та еспресо тонік.

КАФФА

вул. Григорія Сковороди, 5

провулок Тараса Шевченка, 3

Фото: instagram/nssflm

«Нічого собі, скільки тут кави!» – скажете ви, гортаючи меню Каффи. Тож найімовірніше захочете повертатися до цієї кав’ярні, аби відкривати для себе нові відтінки смаку свого улюбленого напою. Кава традиційна, ароматизована, з прянощами, без кофеїну, приготована по-східному – ви будете подивовані багатим вибором кожного з цих видів.

До речі, радимо зазирнути до обох кав’ярень Каффа, які є в Києві. У першому, що в провулку Тараса Шевченка, особливо добре кава смакує під скляним дахом другого поверху. А ось на Подолі можна обрати місце в одній із кількох затишних і направду духмяних зал.

ТУРКА на Гончара

вул. Олеся Гончара, 32А

Фото: facebook/turkahonchara

Бажаєте смачної кави, приготованої по-східному на піску? Тоді вам сюди. Звісно, це не єдиний вид кави, який пропонує Турка. У меню кав’ярні знайдете також каву з льодом, кілька цікавих смаків Раф-кави, каву з молоком, альтернативну каву, а на додаток – французьку випічку та пироги.  

P.S. Також раджу звернути увагу на густий та ніжний гарячий шоколад, який тут подають зі склянкою молока (принаймні таким поєднанням щастило смакувати автору цих рядків).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкращих ресторанів Львова, до яких хочеться повернутися

ECLAIR LITTLE ARTWORK 

вул. Костьольна, 6

Фото: instagram/eclair_littleartwork

Напрочуд затишне місце, що спеціалізується на приготуванні арт-еклерів. Справді, вітрина закладу вражає різноманіттям цього десерту – і смаками, і декором. Та не забувайте – еклер створює злагоджений дует із кавою, яка тут також добре смакує.

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.