Як краще розставити рослини по дому за принципами фен-шуй

Де поставити рослини, щоб вони приносили позитив: поради експерта
Фото: Freepik

У "Сніданку. Вихідний" майстер фен-шуй Давид Вакуа розказав про принципи розставлення кімнатних рослин по будинку.

Поділитися:

Кімнатні рослини — обов’язковий атрибут багатьох українських осель. Вони не лише очищують простір, а, за вченням фен-шуй, також фільтрують потоки енергії. Як за допомогою рослин притягувати добробут та щастя? На це та інші питання у студії “Сніданку з 1+1. Вихідний” відповів майстер фен-шуй Давид Векуа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятувати кімнатні рослини після довгої розлуки: поради Антоніни Лесик (ЕКСКЛЮЗИВ)

Яку роль виконують рослини в нас вдома

Важливо розуміти, що рослина — це жива істота. Вона наповнює дім свіжістю і гарною енергією. На правильне розташування кімнатних рослин по дому впливають вид та розмір того чи іншого вазону. 

Спальня — це місце накопичення енергії, а тому там потрібні малі рослини на підвіконня, до прикладу, фіалки. Звичні нам великі та розлогі монстери та пальми краще ставити в активні зони оселі (вітальня, кухня, кабінет). 

Можемо також поділити рослини за принципами інь-ян. Інь — це ті, що плетуться (наприклад, плющ), вони слідують простору та гармонізують. Рослини ян мають великий стовбур та підсилюють потужну енергію.

Які рослини кращі для дому

Для цього треба зрозуміти які рослини поглинають енергію, а які віддають. Так званими “донорами енергії” серед найпоширеніших вазонів є герань, лимон, алое. Популярні монстера, папороть, плющ можемо віднести до категорії “рослин-вампірів”. Слід зазначити, що така якість не робить останні рослини поганими — вони поглинають також і негативну енергію. Такі рослини потрібні в публічних місцях, де змішана нестабільна енергія потребує фільтрації. А от ставити умовну монстеру біля спального ліжка майстер не радить — це може спричинити відсутність енергії та здорового сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний календар на серпень 2023: сприятливі та несприятливі дні для справ 

Чи впливають характеристики горщика

Форма горщика перш за все зумовлена кореневою системою та зручністю для рослини. З кольором інакше — за фен-шуй, він напряму впливає на якості рослини. Так, популярні білі горщики є несприятливими для розвитку рослини, адже це колір стихії металу, яка контролює дерево та обмежує ріст. Виключенням є лише “грошове дерево” бонсай, бо ним керує метал. Також вдалим вибором будуть горщики зеленого, синього та чорного кольорів.

“Ви, до речі, можете провести експеримент. Взяти рослину і поставити на захід вашої квартири. І ви побачите, що через час їм там не дуже добре. Захід — це направлення металу, і він не підходить рослинам”, — пояснює майстер.

Міф чи правда

№1. Грошове дерево — запорука достатку.

Міф. Воно просто додає енергії, психологічно налаштовує на позитив щодо фінансів.

№2. Штучні рослини в домі притягують негатив.

Правда. Часто ми забуваємо вчасно протирати такі квіти, тому вони накопичують пил. За фен-шуєм, будь-який бруд — це погано. Також ці квіти викликають досить неприємні асоціації зі своєю оригінальною сферою застосування.

№3. Плющ “виганяє” чоловіків із дому.

Міф. Є такий забобон як ціла низка “чоловікогінних” рослин, які буцімто не дозволяють деяким панянкам знайти другу половинку. З фен-шуєм такі повір’я не пов’язані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятувати кімнатні рослини після довгої розлуки: поради Антоніни Лесик