Як пережити розлучення: 5 порад

Як пережити розлучення
freepik.com

Непрості кроки, що допоможуть почати життя з чистого аркуша.

Поділитися:

Розлучення - важкий та емоційно виснажливий процес для обох партнерів. У цей непростий період важливо не втратити себе, не впасти в депресію і повірити, що життя триває. До вашої уваги 5 порад, які допоможуть пережити розлучення й почати життя заново. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не втратити себе у стосунках з чоловіком

1. Дати волю емоціям. У період розлучення важливо, аби поруч з вами була людина, якій ви можете розповісти про свій біль і цілковито довіритись. Крім того, необхідно добряче вилити сльози та пожаліти себе, аби через декілька днів повернутись до нормального життя.

2. Переключитись на щось інше. Поки рани ще кровоточать, не варто постійно думати про сім'ю та кохання. Трансформуйте усі свої сили та увагу на щось інше - роботу, дітей, відпочинок з друзями тощо. Дайте собі час і зробіть паузу у стосунках. 

3. Прийняти ситуацію такою, яка вона є. Після розлучення необхідно усвідомити, що назад вороття немає, і ви більше не можете нічого змінити. Помста, образи та страждання - цим ви мучите лише себе. Наберіться сил і гордо перегорніть цю сторінку свого життя. 

4. Саморозвиватися. Згодом ви зрозумієте, що розлучення стало ще однією сходинкою для досягнення нових вершин. Більше подорожуйте, наполегливо працюйте, займіться тим, про що давно мріяли, однак постійно не вистачало часу. Все це допоможе відволіктись, завести нові знайомтва, й в майбутньому неодмінно усе налагодиться. 

5. Захистити дітей. Якщо після розлучення у вас залишились діти, важливо не змінювати їх звичний режим, аби не травмувати їхню психіку. Не плачте перед дитиною, замисліться про її душевний стан, а головне пам'ятайте - хоча ваш чоловік вже колишній, він все ж залишається татом для ваших дітей. Не відмовляйте йому у фінансовій підтримці й дозвольте їм проводити час разом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися дитячих комплексів

Новини по темі