Яку небезпеку несе їжа з кулінарії в магазинах: у «Сніданку з 1+1» розповіли, на що звернути увагу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як не отруїтися готовою їжею з супермаркету: поради експерта
Freepik

Які ризики несе їжа з супермаркету: Костянтин Грубич пояснив, яких страв варто уникати

Поділитися:

Минулого року в Україні зафіксували декілька випадків харчового отруєння готовою їжею з супермаркету. Та які страви з кулінарії несуть найбільше загрози бути отруєними і містять найбільше мікробів? Костянтин Грубич у «Сніданку з 1+1» пояснив, як обережно ставитись до свого харчування.

Нарізані продукти та салати є більше небезпечними ніж цілісні. Все тому що з моменту нарізки продукт стає менш тривалим до зберігання і вбирає більше забруднення. Додатково ці страви можуть забруднюватися і від того, хто їх нарізав, оскільки не завжди видно санітарно гігієнічні умови в цеху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заморожені млинці на Масляну: чи варто їх купляти, та як не помилитись з вибором

Та найбільшу загрозу несуть ті салати чи страви, що плавають у майонезі чи інших заправках, адже вони є сприятливою середою для розмноження кишкової інфекції та стафілококів. Навіть свіжі соуси не завжди варто вживати. До того ж, такі страви псуються дуже швидко.

Якщо ви з тих покупців, хто чекає 20.00, аби купити страви з кулінарії по акційній ціні, то так робити не варто. Насправді, строк придатності відлічується не днями, а годинами. Тому під вечір страва, приготовлена зранку вже буде неякісна і містити більше бактерій і забруднень. Особливо це стосується салатів і страв з майонезом чи іншими соусами. Набагато менші ризики несуть ті продукти, що лежать не у пластиковому судочку, а у вакуумній упаковці. Це стосується і нарізних сирів, ковбас і інших мʼясних продуктів.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі