Дефіцит вітаміну Д взимку: які продукти допоможуть подолати втому

Симптоми дефіциту вітаміну Д, та в яких продуктах Є багато поживних речовин.

Поділитися:

Вітамін Д: користь

Вітамін Д є важливим елементом для забезпечення нормального функціонування організму:

  1. Здоров'я кісток: вітамін Д сприяє забезпеченню нормального росту і розвитку кісток. Він допомагає організму поглиблювати та використовувати кальцій і фосфор, необхідні для укріплення кісток.
  2. Імунітет: вітамін Д відіграє роль у підтримці імунітету та захисті від інфекцій.
  3. Захист від запальних процесів: вітамін Д може мати антизапальні властивості та сприяти контролю над запальними процесами в організмі.
  4. Запобігання онкології: вітамін Д ефективно гальмує розмноження конкретних клітин в організмі. Деякі дослідження вказують, що це ефективний засіб профілактики онкологічних захворювань.
  5. Здоров'я ротової порожнини: вітамін Д захищає ясна від запалень, зуби – від карієсу, прискорює загоєння переломів та запобігає остеопорозу.

Зуби

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся правда про хронічний стрес, і чому не можна нехтувати цим станом

Дефіцит вітаміну Д: симптоми

  • Втома.
  • Біль у кістках і м'язах.
  • Часті інфекції.
  • Депресія.
  • Порушення сну.
  • Випадання волосся.
  • Пітливість.
  • Затримка загоєння ран.

Важливо зазначити, що деякі з цих симптомів можуть бути викликані іншими причинами. Якщо ви відчуваєте будь-які з них, важливо звернутися до лікаря для діагностики.

Лікар

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітамін Е та здоров'я шкіри: чому цей антиоксидант особливо важливий восени

Вітамін Д: найкращі продукти

► Жирна риба:

Лосось, тунець, скумбрія, сардини та оселедець — справжні чемпіони за кількістю вітаміну D. Вже 100 грамів лосося може забезпечити вас добовою нормою цього вітаміну!

Лосось

► Яєчні жовтки:

Хоча в них і не так багато вітаміну D, як у рибі, яєчні жовтки — доступний та смачний продукт, який можна вживати щодня.

Яйця

► Збагачені продукти:

Молоко, йогурт, апельсиновий сік та пластівці, збагачені вітаміном D, — це зручний спосіб отримати необхідну дозу вітаміну, не змінюючи кардинально свій раціон. Під час наступного походу у магазин пильнуйте пакування з позначками про підвищений вміст цієї корисної речовини.

Молоко

Фото: Unsplash

Новини по темі