Дитяча: як облаштувати кімнату для двох дітей (ідеї дизайну)

Дитяча кімната для двох дітей: ідеї зонування та дизайну
pixabay.com/Victoria_Borodinova

Дитяча кімната для двох дітей може стати справжньою задачкою із зірочкою для батьків. Як її облаштувати так, щоб задовольнити потреби обох дітей?

Поділитися:

Як облаштувати дитячу кімнату для двох дітей? На що треба звернути увагу батькам під час зонування та декору? Що має ключове значення в цьому питанні?

Параметри, які повинні мати вплив на подальші дії батьків з облаштування дитячої, це:

  • Вік дітей.
  • Стать дітей.
  • Вподобання дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо без гаджетів: розклад дня для активних канікул (поради нейропсихолога)

Тут не йдеться про дитячі кімнати для зовсім маленьких дітей. Адже вони ще дуже часто сплять у батьківські кімнаті, а навіть якщо і ні, все одно дозвілля переважно проводять з дорослими. Ми ж розглянемо питання облаштування кімнати для дітей, які в ній проводять більшість часу вдома: сплять, граються, навчаються та відпочивають. А це, зазвичай, дошкільнята (старше 2-3 років) та школярі.

Зонування дитячої кімнати

Найкраще вирішити питання облаштування дитячої кімнати допоможе її грамотне зонування. Слід виділити чіткі зони для:

  • сну і відпочинку (ліжка, диван, крісло, пуф);
  • зберігання речей (шафи, комоди);
  • навчання (стіл, полички для книжок);
  • ігор та спорту (спортивний куточок, шведська стінка).

дитяча кімнатаФото: pixabay.com/Victoria_Borodinova

Дитяча для двох дітей однієї статі

Дитячу кімнату для двох дітей однієї статі облаштувати простіше, ніж для хлопчика та дівчинки. Хоча б з точки зору інтер’єру: немає потреби зонувати кімнату за принципом вподобань сина та доньки. Також у братів чи сестер часто співпадають смаки на іграшки, хоча, звісно, далеко не завжди.

Для дітей однієї статі легше підібрати шпалери, килимки та ковдри на ліжка. Всі ці речі можна використовувати у плюс-мінус одній кольоровій гамі. Проте не варто забувати і про індивідуальність дитини: у кожного має бути свій власний куточок з улюбленими іграшками, казковими героями чи книжками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшні мультики та персонажі: чи несуть вони загрозу дитячій психіці?

Дитяча для дівчинки та хлопчика

Облаштувати дитячу для дітей різної статі буває складно, але і це цілком реально. У цьому, знову ж таки, допоможе грамотне зонування. Окреслити індивідуальність кожної дитини можна за допомогою:

  • кольору та забарвлення ковдри на ліжко;
  • килимків;
  • кольору шаф для одягу, комодів;
  • деталей декору: статуеток, наклейок тощо.

Для кімнати, де проживає і хлопчик, і дівчинка, краще обирати нейтральний колір стін та ролетів чи штор. Для дитячої психіки краще, щоб стіни та основний декор були світлими: білі, бежеві, ніжно-зелені, наприклад. Такий інтер’єр можна легко доповнити яскравими деталями, які й будуть передавати індивідуальність кожної дитини.

Для дітей різної статі, які проживають в одній кімнаті, важлива наявність зони, в якій можна говорити про певну приватність. Особливо, якщо мова йде про дітей різного віку, і якщо в кімнаті проживає підліток. Тут на допомогу можуть прийти книжкові етажерки, ширми, перегородки та шторки. Все, за допомогою чого можна забезпечити певну інтимну зону в кімнаті.

Загальні поради батькам

У кімнаті, де проживає двоє дітей, важливо врахувати такі поради:

  • Поважати особистий простір, смаки та вподобання іншого.
  • Окреслити «свій» куточок для кожної дитини.
  • Враховувати смаки і вподобання дітей, щоб вони відчували, що кімната дійсно їхня.
  • Перед облаштуванням кімнати треба скласти чіткий план: що де буде знаходитися. Стіл краще поставити під вікно. Щоб зекономити простір у маленькій кімнаті, можна використати двоповерхове ліжко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування в дитячому садочку: що не так з меню та коли воно зміниться (ВІДЕО)

Головне пам’ятати: діти повинні любити свою кімнату і з задоволенням проводити в ній час: спати, відпочивати, навчатися, гратися. Тож слід враховувати їхні смаки та вподобання під час облаштування дитячої. Для цієї кімнати важливий функціонал, тож зонування – невід’ємна частина інтер’єру дитячої для двох.

Новини по темі