Страшні мультики та персонажі: чи несуть вони загрозу дитячій психіці?

Страшні мультики та персонажі: чи несуть вони загрозу дитячій психіці?
Pexels/Vidal Balielo Jr.

Відома блогерка Аліна Шаманська у своїх соцмережах підняла дуже актуальну тему: перегляд дітьми мультиків та іншого відео-контенту, який може їх налякати. Чи небезпечні для дитячої психіки Сиреноголовий, бабка Гренні та Картун Кет?

Поділитися:

Блогерка Аліна Шаманська у своїх соцмережах днями написала:

Можливо, я б і не надала особливого значення захопленням сина Сиреноголовим, але після того, як мій безстрашний сміливець почав боятися ходити сам у туалет, я забила тривогу.

У цьому ж пості Аліна повідомила, що її 3-річний син Артур після перегляду мультиків та іншого відео-контенту на YouTube залазив під стіл, бо боявся бабки Гренні. А також у нічних кошмарах йому ввижався Картун Кет.

Бабка Гренні. Фото: YouTube

Надзвичайно актуальну тему страшного дитячого контенту Аліна Шаманська під час відео-включення обговорила з ведучими шоу «Твій день».

Блогерка наголосила, що сучасні діти більше полюбляють дивитися не мультики, а різноманітні YouTube- канали, де можуть зустрічатися такі жахаючі персонажі, як Сиреноголовий, бабка Гренні, Картун Кет тощо. Тож дуже важливо знати, що саме дивиться дитина, та пояснювати їй, що це лише вигадки. І пробувати переключити її увагу на інші, набагато корисніші для її психіки речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно батькам контролювати відео-контент, який дивляться діти? Коментує нейропсихолог

Аліна Шаманська вважає, що не потрібно забороняти дитині гаджети, проте слід з нею спілкуватися та пропонувати альтернативне дозвілля. А також пояснювати, що подібні страшні герої зовсім не круті і не є прикладом для наслідування, вказувати на їхні недоліки. І, звісно ж, більше уваги приділяти дитині, займатися її розвитком, разом гратися і розважати її. Щоб у неї було менше спокуси дивитися подібні відео.

Аліна Шаманська з сином. Фото: Facebook Аліни Шаманської

Такої ж думки притримується і дитячий нейропсихолог Дмитро Вакуленко. Він в ефірі шоу «Твій день» дав свій експертний коментар з приводу відео-контенту, який дивляться діти. Психолог наголосив, що одне з головних завдань батьків – підготувати дітей до самостійного дорослого життя. І дуже важливо, щоб вони вміли адекватно реагувати на негатив та розрізняти добро і зло, а також реальність від вимислу.

У своїх соцмережах Аліна Шаманська додає:

Ми не можемо змінити весь світ. І не в силах тримати все під контролем 24/7. Але ми в силах любити і бути для дітей найкращими друзями, які завжди захистять.