На телеканалі ПЛЮСПЛЮС відбудеться премʼєра другого сезону патріотичного мультсеріалу «Україна. Нескорені міста. Правдива історія»

Коли на ПЛЮСПЛЮС покажуть 2 сезон мультсеріалу «Україна. Нескорені міста. Правдива історія»

Стало відомо, коли премʼєра другого сезону патріотичного мультсеріалу «Україна. Нескорені міста. Правдива історія».

Поділитися:

У понеділок, 18 березня, о 19:30 відбудеться телевізійна прем’єра на телеканалі ПЛЮСПЛЮС нового сезону дитячого мультсеріалу «Україна. Нескорені міста. Правдива історія».

Анімаційний проєкт розповідає про українські міста, які постраждали під час війни рф в Україні. Зокрема, у 5-хвилинних епізодах йдеться про історичні пам'ятки в контексті сучасної реальності, що створює паралель між минулим і сьогоденням. У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, допомагаючи малечі зануритись у захопливий світ української історії та відчути героїзм минулого. У другій частині, в легкій і доступній для дітей формі, уникаючи чутливих зображень, показано реалії заподіяної шкоди українським містам і культурним пам’яткам. Так, новий сезон познайомить дітлахів з такими містами, як Маріуполь, Луганськ, Херсон, Донецьк, а також Автономною Республікою Крим.

Зазначимо, що мультсеріал створений у форматі 2D за допомогою техніки комп'ютерної перекладки у програмі Toon Boom harmony. За словами творців проєкту, використання 2D-анімації дозволило зробити розмову про складні речі менш болісною та навіть терапевтичною, що є важливим моментом при створенні контенту для дитячої аудиторії.

Проєкт «Україна. Нескорені міста. Правдива історія» призначений для дітей віком від 6 до 12 років, а також для батьків, вчителів і всіх, хто прагне навчити молодше покоління цінувати культурну спадщину та пам'ятати історію України. Щобільше, анімація має бути цікавою та пізнавальною й для іноземного глядача, адже розповідає про внесок України в культурну та наукову спадщину світу, а також про героїчний спротив українців під час війни з росією.

«”Україна. Нескорені міста” — вкрай потрібний у сучасних реаліях проєкт, який розповідає про героїзм українських міст у цій війні, культурне надбання та традиції, та як важливо все це зберегти для наступних поколінь. Наша місія як телеканалу за ці два надскладні роки трансформувалася, тож розповідати дітям про війну, знаходячи потрібні слова та інструменти — одне з наших надважливих завдань до Перемоги України й після неї, саме тому ми продовжили створення нових серій цього проєкту», — прокоментувала Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу ПЛЮСПЛЮС.

Цей проєкт підготовлено в рамках «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 медіа та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції програми і не обов’язковою відображає позицію ЄС.

Не пропустіть телевізійну премʼєру патріотичного мультсеріалу «Україна. Нескорені міста. Правдива історія» з понеділка, 18 березня, по буднях о 19:30 на телеканалі ПЛЮСПЛЮС, а для зручності перегляду використовуйте платформу Київстар ТБ.

Окрім цього, перший сезон мультсеріалу, в якому головні герої розповідали про незламні Київ, Одесу, Чернігів, Запоріжжя та Львів, доступний до перегляду на YouTube-каналі телеканалу ПЛЮСПЛЮС. Слідкуйте за новинами та анонсами телеканалу у соціальних мережах в Instagram і Facebook.

Телеканал ПЛЮСПЛЮС — найбільший анімаційний розважально-освітній телеканал для сімей з дітьми дошкільного та шкільного віку. ПЛЮСПЛЮС пропонує продукти власного виробництва, найкраще зі світової анімації, а також розвиваючі та пізнавальні мультфільми.

Новини по темі