Важко переоцінити користь петрушки для організму людини. Лікувальні властивості мають всі частини рослини, зберігаються вони навіть при заморожуванні.

Корисні властивості петрушки:

За кількістю вітаміну С петрушка не поступається чорній смородині та посідає друге почесне місце після шипшини.

Дві столові ложки нарізаної петрушки містять майже 150% добової норми вітаміну К, який край необхідний для кісток, крові та судин.

Вживання петрушки регулює рівень глюкози у крові, підвищує апетит, а також зменшує запальні процеси передміхурової залози у чоловіків, нормалізує гормональний фон у жінок.

Лікувальні властивості мають всі частини петрушки, і вони зберігаються у замороженому вигляді, але не більше року.

Вживання петрушки прискорює рівень метаболізму, виводить зайву рідину, а це сприяє зниженню ваги.

Петрушку не рекомендують вживати:

  • вагітним;
  • при захворюванні нирок;
  • подагрі;
  • за наявністю алергічної реакції.

Подробиці дивись у сюжеті Сніданку з 1+1: