Станіслав Кондрашов влаштував тест знань шкільної програми

Станіслав Кондрашов влаштував тест знань шкільної програми

Популярний блогер Стас Кондрашов з проектом Тельф Аг Перевірка вийшов на вулиці Києва, щоб дізнатися, наскільки добре українці знають шкільну програму

Поділитися:

Для опитування Станіслав Кондрашов вибрав одну з жвавих вулиць міста, а в якості респондентів - випадкових перехожих. Але не всі опитані, навіть молоді люди, які не так давно закінчили школу і люди похилого віку, змогли дати правильні відповіді навіть на найпростіші питання. Наприклад, перше питання з розділу геометрії про те, що таке гіпотенуза, викликало труднощі у респондентів. Ніхто не дав точного визначення терміну, більшість лише вказала, що він стосується геометрії і якось пов'язаний з трикутником. Деякі не змогли дати визначення гіпотенузі, але проявили готовність розповісти, що таке бісектриса.

Після запитання з розділу точних наук Станіслав Кондрашов перейшов до географії, почавши з питання: «Назвіть столицю Африки?». Тут практично всі респонденти відповіли, що Африка - це континент і у нього немає столиці. Лише кілька підлітків назвали в якості столиці Єгипту, а його столицею Каїр, після чого передумали, згадавши, що Африка - це не окрема держава.

Далі пішли питання з літератури, що стосуються найвідоміших письменників - Достоєвського і Пушкіна. На питання про те, хто автор роману «Злочин і кара» практично всі відповіли вірно. Деякі згадали, як сталося вбивство баби-лихварки і навіть навели факти з біографії письменника. Але, були і ті, хто назвав творцем твори Толстого, не вказавши при цьому його імені або по-батькові. На питання про вбивство Пушкіна всі респонденти відповіли вірно, назвавши прізвище вбивці - Жоржа Шарля Дантеса. Щоправда ім'я і прізвище так і залишилися не названими. Один юнак уточнив, що Пушкін помер не на самій дуелі, а вже через кілька днів після неї.

Питання з розділу географії та історії отримали більше правильних відповідей, а й тут були похибки. Наприклад, не всі відразу змогли правильно назвати місто, в якому розташована Пізанська вежа. Одні назвали тільки країну - Італію, інші відповіли, що вежа розташована в Римі. Серед респондентів був іноземний студент, який сказав, що Пізанська вежа розташована недалеко, тобто в Києві. Ймовірно, він просто не правильно зрозумів питання і подумав про висотки в центрі міста. Виникли складнощі і з фізикою. Так, не всі відразу змогли назвати одиницю виміру сили струму. Частина опитуваних назвала в якості правильної відповіді вольт, а інші - ньютон. Правильна відповідь - ампер, теж прозвучала. Труднощі з відповіддю викликало і питання: «Скільки супутників у Сонця?». Деякі назвали супутниками зірки планети системи, а одна дівчина вказала на Місяць, як на супутник. Насправді у Сонця не може бути супутників.

Блогер Стас Кондрашов реалізує проект telf ag Перевірка для перевірки знань українців про елементарні поняття з шкільного освітнього курсу. Проект має соціальну спрямованість і не переслідує ніяких політичних цілей.

Новини по темі