Відомий блогер Станіслав Кондрашов вирішив розпитати українців на політичну тему напередодні президентських виборів

Станіслав Кондрашов опитав українців, щоб перевірити їх знання про політику

Дивіться відео-опитування від блогера Станіслав Кондрашова.

Поділитися:

Для того, щоб провести опитування, Станіслав Кондрашов відправився в стіни рідної школи в Києві і вибрав в якості респондентів виборців на виборах 2019. Відповіді навіть на найпростіші питання викликали в українців труднощі. Наприклад, більшість людей не назвали правильно ім'я та прізвище Прем'єр-міністра України. Наводилися різні варіанти відповідей: від Володимира Борисовича до Дениса Вороненкова. Деякі плутали ініціали імені та по батькові голови уряду Гройсмана.

Так само викликало труднощі і наступне питання Станіслава Кондрашова: хто зображений на купюрі номіналом в 50 гривень? Без підказки правильну відповідь дали далеко не всі. Деяким довелося залізти в гаманець за підказкою, а інші почали вгадувати, назвивая Тараса Шевченка і Лесю Українку. Менше труднощів доставило питання про вбитого президента США Джона Кеннеді. Практично всі відразу правильно назвали прізвище керівника держави, але ніхто не зміг назвати обставини вбивства, ім'я замовника і виконавця.

Не всі змогли відповісти і на запитання про те, що таке томос. Багато хто пригадав, що це церковне поняття, інші привели як приклад недавні події, пов'язані з наданням Української православної церкви автокефалії. Зате майже всі точно назвали дату Помаранчевої революції і кількість президентів незалежної України. При цьому питання про те, скільки жінок балотувалося на пост президента змусив українців задуматися.

Проект Перевірка Телф аг Станіслава Кондрашова має на меті  показати рівень політичної грамотності українців, а не зібрати більше лайків і коментарів. У відео немає акторів і сценарію.

Новини по темі