У трьох областях України перевищено епідемічний поріг: чи запровадять карантин

Епідемічний поріг перевищено: чи запровадять карантин
Фото: Pexels

Чи запровадять карантин через підвищений рівень захворюваності на ГРВІ.

Поділитися:

Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоровʼя, повідомив, що в суботу, 3-го лютого у трьох областях було зафіксовано перевищення епідемічного порогу захворюваності на ГРВІ. Найвищий рівень виявили у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. За його словами, це не є підставою для запровадження карантинних заходів. 

Підвищена захворюваність також зафіксована у Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській областях. В решті регіонів станом на 31 січня ситуація неепідемічна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський прокоментував розмови щодо можливості звільнення Валерія Залужного

Через циркуляцію вірусів групи А і В у групі ризику зараження саме діти до 17 років:

“Такі заходи, як карантин або продовження канікул наразі впроваджуються в тих регіонах країни, де є різке зростання захворюваності на ГРВІ або перевищення епідемічного порогу”, – додає Ігор Кузин. 

Також заступник міністра попередив, що у разі ускладнення епідситуації обласні комісії ТЕБ і НС мають право локально вдатися до заходів, спрямованих на зниження поширення хвороби.  Серед подібних заходів може бути запровадження маскового режиму та соціального дистанціювання чи скасування масових заходів до нормалізації ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підтримати дитяче здоров'я взимку: поради Валентини Хамайко (ексклюзив)

Новини по темі