8 простих порад, як зробити стійкий літній макіяж

Вашій увазі – цінні підказки, як зробити гарний, не підвладний спеці макіяж.

Поделиться:

Літній макіяж має тонко підкреслювати природну красу жінки. Найліпше, якщо він буде мінімальним та головне – стійким. У студії програми «Сніданок. Вихідний» професійний візажист розповіла, як зробити гарний макіяж, що не боятиметься спеки.

Читайте також: 5 речей, які повинні бути в косметичці влітку.

 

ОСНОВА ПІД МАКІЯЖ

Улітку найкраще починати з основи під макіяж, яка «відшліфує» шкіру та вирівнює тон, забезпечить зволоження, а то й легкий ліфтинг. Головне – вибрати базу правильно, залежно від типу шкіри. Так, власницям сухої шкіри потрібна зволожувальна база. Жирна та комбінована шкіра потребує матуючої бази. Для вікової шкіри знадобиться база з ліфтингом.

ПРАЙМЕР

Також не зайвим буде праймер – база, що місить мікрочастинки силікону. Він допоможе вирівняти рельєфну шкіру. Однак саме влітку силіконовий праймер краще використовувати обережно, адже під його шаром шкірі дихається важче.

КОНСИЛЕР

Консилер – на думку візажиста, цей засіб є незамінним у косметичці будь-якої дівчини, адже він мультифункціональний. Саме консилер маскує природні синці під очима, прищі. Спеціальним консилером можна прибрати пігментні плями. Тестувати засіб радять на проблемному місці, щоби якнайкраще визначити його ефективність.

МАТУЮЧІ ТЕКСТУРИ

Улітку краще використовувати матуючі текстури, наносячи їх тонким шаром за допомогою пензлика.

Читайте також: Поради візажиста: Які пензлики мають бути в арсеналі кожної жінки.

ПУДРА

Опісля нанесення бази та тонального крему варто делікатно припудрити Т-зону обличчя. Для цього знадобиться дуже легка, розсипна пудра.

ТІНІ

Популярна проблема літнього макіяжу – збирання тіней. Для уникникнення такої неприємності можна використати підложку під тіні: до прикладу, це може бути тонкий шар тонального крему, консилер або кремові тіні.

ТУШ

Улітку найкраще віддавати перевагу водостійкій туші.

БЛИСК

Довершить природній літній макіяж – ніжний блиск для вуст.

 

Читайте також: Випускний-2017: Як дібрати ефектний макіяж та стильну зачіску.