Як українські дизайнери вплинули на світову моду

Найпопулярніше видання про моду «Vogue» запевняє, що українські дизайнери суттєво вплинули на світову моду.

Поделиться:

Українець увійшов до рейтингу найуспішніших людей до 30 років за версією ForbesПопулярне американське видання «Vogue» відзначило великий внесок України у світову моду. Про це написала колумніст Ліана Сетенштайн на Vogue.com.

Авторка запевняє, що вплив української моди на світові подіуми набагато більше, ніж думають інші. Українські мотиви, за її словами, вже давно впливають на світові тенденції.

Читайте також: Джамала показала фото з відпочинку в розкішній вишиванці.

Фотографія: Getty Images

Взяти хоча б традиційні вишиванки, які повернулися в повсякденне життя українців на тлі революції 2014 року, а потім стали міжнародним трендом вуличної моди. Років за десять до цього, навесні 2006 року, вишиванки вже з'являлися в колекції французького дизайнера Жана Поля Готьє, - пише Ліана Сетенштайн.

Фотографія: Getty Images

 Моделі у вишиванках, одягнутих під елегантний піджак свого часу популяризував відомий український поет XIX ст. Іван Франко.

Читайте також: З чим носити вишиванку: ведучі 1+1 показали своє найулюбленіше вбрання (фото).

Фотографія: Getty Images

Зараз вишиванки епізодично фігурують в колекціях відомого модного будинку Gucci. А у вбраннях Valentino були помічені істинно українські предмети одягу – традиційні для Прикарпаття жупан і лейбик (вишита жилетка).

Українські мотиви в моді - це не лише фольклорний вплив. Зокрема, Асгарду, західноукраїнське жіноче бойове мистецтво, відкрито цитували в своїх колекціях дизайнери Прабала Гурунг і Гарет П'ю у 2013 році, - зазначає авторка.

Фотографія: Getty Images

Україна продовжує надихати світових дизайнерів і сьогодні. Приміром, борщагівську вишивку(великі, широкі, вишиті візерунки на рукавах) можна впізнати в колекції відомого італійського бренду Sportmax. Аналогічне вбрання аж ХІХ ст. можна побачити в музеї Івана Гончара в Києві.

Фотографія: Getty Images

Один з останніх проявів українських мотивів з’явився на показі міжсезонної колекції бренду Dior - нео-фольклорна вишивка на джинсових спідницях, ніби взята з одного з традиційних українських весільних символів - рушника, - каже журналіст.

Фотографія: Getty Images

Нагадаємо, не так давно у «Сніданку з 1+1» розкрили подробиці Ukrainian Fashion Week.

Новости по теме