Володимир Зеленський представив нову програму підтримки українського бізнесу, яка заохочуватиме споживачів купляти вітчизняні товари.

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Українцям повертатимуть кошти за товари: нова ініціатива від Зеленського дозволить отримувати кешбек за українську продукцію

Поделиться:

Програма «Зроблено в Україні» має на меті підтримку українського як великого, так і середнього і малого бізнесу. Вона передбачає створення грантів для підприємців, а також заохочення до купівлі українських товарів шляхом надання кешбеку звичайним споживачам. 

Президент України Володимир Зеленський виступив ініціатором нової програми: 

«Тут мають бути представлені інтереси кожного, хто працює в Україні. Хто працює прозоро і заради України, тобто сплачує податки тут і не працює в росії»

У межах нової ініціативи було запропоновано заснування ще однієї програми «Купуй українське». Вона передбачає повернення частини коштів споживачам, що надають перевагу українській продукції. Заступниця міністра економіки України Надія Бігун доповідає, що Кабмін вже розробляє способи реалізації такого проекту:

«Ми вже активно працюємо з платіжними системами, з банками та торговими мережами для впровадження такого механізму»

Опитування жителів міста Києва показало, що переважно саме українська продукція користується попитом серед населення. Тим не менш, хтось полюбляє імпортну косметику, алкоголь або іномарки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зросте долар у 2024 році: як зміниться та від чого залежить курс валюти

Економіст Андрій Новак зазначає, що українські товари і зараз продаються добре

«На ринку продуктів харчування панують товари українського виробництва, тобто вітчизняні виробники тут добре реалізують свою продукцію»

Інші галузі виробництва не мають такого успіху, їх можна підтримувати такими програмами: 

«Одяг і взуття має паритет, половина товарів, що продається, вироблені в Україні, половина закордоном. Технічні товари переважно імпортні»

Якщо ви бажаєте підтримати вітчизняного виробника, звертайте увагу на штрих код - він має перші цифри 482.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальне зростання цін на овочі: головні причини (пояснюють експерти)

Новости по теме