Українка зламала стереотип і перемогла на конкурсі краси в Японії (ексклюзив у "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

У 56-му щорічному конкурсі краси "Міс Японія 2024" перемогла українка, Кароліна Шиїно.

Поделиться:

26-річна Кароліна стала першою жінкою в історії, яка здобула титул "Міс Японія" з набутим громадянством. Японський паспорт вона отримала лише у 2022 році, хоча живе в країні понад 20 років і знає японську краще, ніж українську. Своєю перемогою вона зламала всі стереотипи про те, якою має бути справжня японська краса. У "Сніданку з 1+1" ексклюзивно поспілкувалися з переможницею японського конкурсу краси:

"Для мене Україна — мама, яка мене народила, а Японія — виростила. Я думаю, що на конкурсі насамперед оцінили моє серце".

Кароліна Шиїно

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тімур Мірошниченко розповів цікаві подробиці Нацвідбору, які ви могли пропустити

Дівчина родом з Тернополя. На інший куток світу вона переїхала в 5 років після того, як її мама вийшла заміж. У рідному місті у дівчини залишилося чимало родичів та приємних спогадів. Роками вона відчувала себе білою вороною і хотіла бути схожою на своє оточення: 

"Я не така, як всі, і це відчувала. Дорослі люди могли мене фотографувати, тому що виглядаю, як іноземка. Хотіла, щоб в мене було чорне волосся. Не хотіла, аби був високий зріст.

Дівчину зростом 170 см не вважали своєю через європейську зовнішність, але все змінилося у 15 років. Якось Кароліна пішла на шопінг, де її випадково запримітили та запросили у модельну школу. Постійні зйомки та дефіле змогли додати впевненості у власній красі. Разом з моделінгом Кароліна вивчала французьку літературу в університеті. А вже за 10 років наважилася кинути собі найбільший виклик — взяти участь у японському національному конкурсі краси. У конкурсі взяли участь 2000 конкурсанток, серед яких до фіналу дійшло лише 12. Дівчата 4 місяці вивчали японську культуру та традиції, щоб потім їхні знання оцінили експерти.

"Вона дуже радилася, переживала. Я їй сказала: "Кароліно, будь сама собою, такою, яка ти є", — поділилася мама дівчини Світлана Салук.

Кароліна Шиїно - міс Японія 2024

Звісно, не обійшлося без критики в бік переможниці, але на негативні коментарі українка за походження не звертає уваги.

"Моя мета від початку — змінити сприйняття у суспільстві, створити світ, у якому визнавати та визначати так звану японськість будуть не за зовнішністю чи генетикою. Важливо те, що я тут виросла. І це стосується не лише мене. Коли мене покликали (під час оголошення переможниці - ред.), я була дуже здивована та рада водночас. Сльози не зупинялися", — поділилася Кароліна.

До повномасштабного вторгнення дівчина регулярно їздила на канікули до родичів, але й зараз не втрачає зв'язок з Україною. Коли Японія почала приймати переселенців, Кароліна волонтерила та брала участь в заходах на підтримку Батьківщини. А також вирішила віддати українцям свою грошову винагороду в конкурсі.

"Хочу допомогти українським дітям, які постраждали через війну та не мають батьків. В Японії коли почався Новий рік, був великий землетрус, багато людей загинуло, багато не мають де жити. Хочу їм теж допомогти".

Кароліна Шиїно 2024

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Островська розповіла про відпочинок з маленькою донькою в Буковелі (ексклюзив)

Більше цікавого про події в Україні та світі дізнавайтеся в "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новости по теме