"Допомога біженцям повинна спрямовуватись в український бюджет", — Зеленський

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Володимир Зеленський: допомога біженцям повинна спрямовуватися в бюджет України

Допомога українцям має працювати на благо України: Зеленський висловився про тих, хто виїхав.

Поделиться:

З моменту повномасштабного вторгнення численна кількість українців виїхала за кордон. Через це держава понесла значні фінансові втрати, оскільки біженці вивозили значні суми грошей, які потім залишаються і витрачаються в країнах Європи. До того ж вся європейська допомога, що йде тим, хто виїхав, працює не на благо України, а продовжує витрачатися за кордоном. Президент наголошує на тому, що фінансова допомога українцям має надходити до бюджету України, звідки б потім розподілялась біженцям залежно від місця перебування. 

"Є такий момент, наприклад, якась людина виїхала і перебуває за кордоном, і отримує підтримку від Німеччини. І ми дякуємо за те, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас" — розповів президент в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Україна наразі забезпечує свої Збройні сили самостійно через власний бюджет. Тому будь-які податкові втрати впливають в першу чергу на нашу обороноздатність. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадровий голод: які професії стали дефіцитними в умовах війни

Зеленський висловився і про біженців-військовозобов’язаних:

"Ми б хотіли, щоб люди, які виїхали поза законом України, які мобілізаційного віку, були в Україні. Питання не в тому, що вони всі мають бути на фронті — у нас велика армія".

Президент наголошує, що ті, хто виїхав нелегально, зобов’язані допомагати Україні, хоча б сплачуючи податки. 

"Є люди, які поїхали й не повернулись на свою роботу. Це їхнє право. Але якщо вони громадяни України, вони повинні сплачувати податки, бажано в Україні, тому що ці гроші ми потім віддаємо нашим солдатам, які нас захищають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День народження Володимира Зеленського: як змінився президент за минулий рік

Також президент прокоментував мобілізацію, незаконні дії ТЦК, заяви Дональда Трампа та питання закінчення війни. Дивіться детально у сюжеті ТСН.

Новости по теме