Повернення військовозобов'язаних чоловіків з-за кордону: президент озвучив свою позицію

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Повернення чоловіків з-за кордону: позиція Зеленського
Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський розповів, що думає про повернення військовозобов'язаних чоловіків з-за кордону.

Поделиться:

На спільній пресконференції з прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас президент України Володимир Зеленський озвучив свою позицію щодо повернення військовозобов'язаних чоловіків-українців з-за кордону. Про це розповіли у сюжеті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилений контроль виїзду чоловіків за кордон: чи мають право не випускати (коментар адвоката)

Відповідаючи на запитання стосовно можливості повернення українських чоловіків з-за кордону, Зеленський наголосив на необхідності кожного бути залученим до допомоги Україні. Йдеться не обов’язково про фронт, а й про роботу в державі.

"На початку війни з України виїжджали різні люди: і жінки, і чоловіки, різного віку, діти. І це зрозуміло, бо це війна, і ніхто не знав, що буде завтра, усі рятувалися. Кордони ми усі відкривали у будь-які держави. Ми відстояли 50% із захопленої території на початку війни. Ми відбили ворога, і вже два роки б'ються наші хлопці. У цей час я скажу вам відверто: є люди, які поза правил або поза закону перетинали кордон. Це питання до цих людей, до цих чоловіків. Якщо вони мобілізаційного віку, то повинні допомагати Україні та бути в Україні. Я зараз не говорю про те, що хтось повинен бути на фронті, а хтось не повинен. Є закон, але є й звичайне людське правило". 

Президент зазначив, що до збереження України повинен докладатися кожен.

"На одного військового йде 6-8 платників податків. Якщо ви в Україні й ви не на фронті, а працюєте і сплачуєте податки, то ви так само бороните державу. І це дуже потрібно. Але якщо ви за кордоном і ви призивного мобілізаційного віку і ви не на фронті, не сплачуєте податки та виїжджали поза законом, то є питання. Якщо хочемо зберегти Україну, Європу, то всі ми повинні розуміти: або ми допомагаємо Україні, або ні; або ми громадяни, які на фронті, або ми громадяни, які працюють і сплачують податки. Не буде грошей на військового — не буде військового. Отже, не буде кому захищати Україну. От такі правила життя".

Дивіться повне відео з пресконференції у сюжеті ТСН, нові випуски якого виходять щодня у марафоні новин о 19:30 та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація жінок в Україні: президент озвучив свою позицію

Новости по теме