Зірки "Кварталу" розповіли про фейли під час виступів, улюблені номери нового концерту та як важливо допомагати (ексклюзив)

Новий Вечірній Квартал
19:00
5 мая
Інтерв'ю з акторами Кварталу 95: про фейли під час виступів та улюблені номери

Актори "Кварталу 95" Євген Кошовий, Ірина Сопонару, Юрій Ткач та інші про фейли під час виступів та улюблені номери нового "Вечірнього Кварталу".

Поделиться:

4 та 11 листопада о 19:30 на «1+1 Україна» – прем’єра нових концертів «Вечірнього Кварталу». У цих випусках глядачі побачать абсолютно нові жарти та номери. Актори «Вечірнього Кварталу» та «Жіночого Кварталу» підійматимуть настрій актуальним гумором. Ексклюзивно для сайту 1+1 зірки Студії “Квартал 95” розповіли, як готуються до виступів, про улюблені номери та фейли на сцені.  

Які завдання стоять перед гумористами сьогодні?

Євген Кошовий: Потрібно морально підтримувати — і військових, і всіх українців. Важливо розуміти, заради кого ви це робите. Потрібно їздити на прифронтові території, відвідувати людей, цивільних, спілкуватися з військовими, хлопцями та дівчатами, щоб розуміти, що війна триває. Що вони в холоді, під вогнем. І ми не раз були з ними там — з березня 2022-го ми вже дали близько 350 концертів для військових, ДСНС, переселенців. І звичайно — потрібно допомагати нашим захисникам. Наприклад, це наш перший від початку повномасштабного вторгнення концерт-телезйомка “Кварталу”, на який глядачі мали можливість придбати квитки. А виручені кошти пішли на благодійність — ми придбали 7 квадроциклів для ЗСУ.

Євген Кошовий

Ірина Сопонару: Головна задача — відволікати людей, трошки розвантажити їхній психоемоційний стан, адже неможливо постійно бути в полі негативних емоцій, новин. Це руйнує нас зсередини. Іноді потрібно давати собі можливість посміятися.

Юрій Ткач: Перед гумористами сьогодні дуже важлива місія – не дати ворогові зробити так, щоб ми нудьгували та впадали у відчай. В жодному разі ми не повинні забувати, що війна триває. Ми повинні працювати та допомагати, і при цьому знаходити приводи для радості.

Олександра Машлятіна: Потрібно гідно виконувати свою роботу. Якщо ви маєте аудиторію, потрібно її долучати до активної допомоги ЗСУ. Гумористи володіють скілами, які можуть використовувати для того, щоб збирати кошти. 

Тетяна Песик: Напевно, головне завдання – правильно жартувати. Війна триває і деякі жарти можуть бути недоречними. Треба вправно обирати тематику. Ми намагаємося висміювати росіян та додавати побутової тематики.

Чи є у вас якісь особливі ритуали, заходи для підготовки перед виступами?

Євген Кошовий: Хотілося б трошки більше часу для генеральної репетиції, а так все норм)

Юрій Ткач: Стараюся думати тільки про виступ, про текст. Але якихось забобонних штук в мене немає.

Тетяна Песик: Добре поспати. Це найголовніше для артиста, тому що день концерту важкий. Він починається зранку: репетиції, примірка костюмів, макіяж. Все це відбирає сили, а ще ж треба під час концерту дарувати енергію людям. О, ну і добре поїсти :)

Ірина Сопонару: Я люблю зібратися напередодні. Не подобається після репетиції відвідувати якісь заходи. Наприклад, якщо чийсь день народження, то я, скоріше за все, відмовлюся. Мені потрібно наче внутрішньо зібратися, налаштуватися на спокійний лад.

Олександра Машлятіна: Перед концертом — у мене нема ритуалів, а от після - бажано, щоб наступний день був у мене вільним. Розумію, що гріх жалітися, але наступного дня є лише настрій лежати. Люблю замовити щось і подивитися якийсь фільм.

Вечірній квартал - 4 листопада

Чи бували якісь фейли за кулісами чи на сцені, які запам’яталися вам під час останніх концертів?

Юрій Ткач: Найголовніший фейл – коли забуваються слова. І це трапляється чомусь постійно. І тут я дивлюся у схвильовані очі Жені Кошового, який в паніці дивиться на мене і теж не може зібратися. В такі моменти ми один одного рятуємо, імпровізуємо,  відчувається єдність, професіоналізм партнера.

Ірина Сопонару: Чесно, я обожнюю фейли. Якось в номері я дзвонила “по долоньці”, бо забули мені покласти телефон. І це було дуже крінжово (сміється - прим ред.)

Ірина Сопонару

Олександра Машлятіна: Запам'яталося якраз те, що фейлів під час останнього концерту не було. Зазвичай виникають якісь проблеми зі звуком.  Було незвично, що все ок і можна їхати додому. А бувало й таке, що під час репетицій все було добре, а саме на концерті впаде якийсь реквізит чи забуваються слова.

Назвіть улюблений номер цього концерту і чому?

Євген Кошовий: Здається, це про повернення вертольота Мі-8 з рашки, тому що там з'являється улюблений сценічний персонаж Саші Пікалова. Варто побачити!

Юрій Ткач: Це номер про людину, яка заблукала в лісі та два роки не знала, що йде війна. Дуже класно їй розповідають про минулі події. Цікаво спостерігати за людиною, яка не в курсі того, що відбувається навколо. Ми добре пофантазували на цю тему.

Тетяна Песик: Мій улюблений номер – той, в якому я граю. Називається "Мерзотна парочка". Це про хлопця й дівчину, які дуже сильно сюсюкаються, і як це дуже сильно дратує оточуючих людей. Ще один гарний номер про маму, яка прийшла на дівич-вечір до своєї доньки. І мама там відривається по повній.

Новий "Вечірній Квартал"

Ірина Сопонару: Мені подобається номер про дівич-вечір. Там Настя Оруджова грає дуже веселу маму нареченої, з'являться Стас Боклан. Дуже смішна частина.Такий легкий побутовий гумор. Ще мені подобається мій номер, в якому я граю з Володимиром Шумко - про пошук роботи. Взагалі всі номери класні, варто побачити. 

Олександра Машлятіна: Мій улюблений номер — "Мерзотна парочка", в якому я теж беру участь. Думаю, багато хто зможе себе впізнати, хто був в таких ситуаціях. Є такі парочки, які настільки милі, що аж погано. Валентин з Тетяною там це суперреалістично показують.

Як нагадувати людям про те, що потрібно продовжувати активно допомагати?

Юрій Ткач: Це повинно бути у свідомості кожного з нас. Я впевнений, що більша частина українців з цим розумінням прокидаються щодня і з ним засинають, і ніколи про це не забувають.

Тетяна Песик: Потрібно донатити щодня. Кожна гривня, кожна копійка - важливі. Вони роблять свій внесок в перемогу. І, звичайно, важлива підтримка. Добре слово, обійми – це ті речі, які допомагають жити далі.

Тетяна Песик

Ірина Сопонару: Якби ж був універсальний рецепт для цього. Говорити з людьми треба, збирати на допомогу. Своїм власним прикладом показувати, як це важливо. Надихати людей. Мене особисто надихають історії кохання на фронті. Ще нещодавно хрестила дитину своєї близької подруги. Цей момент зігрів мені душу. Класно бути частиною свята в чиїйсь родині. Це варте того, аби продовжувати жити та допомагати.

Олександра Машлятіна: Важливо транслювати новини, збори через соцмережі. Особливо на іноземну аудиторію, бо, на жаль, іноземці, наприклад, питають моїх знайомих за кордоном: "А що в Україні вже війна закінчилася?" Такого не має бути!

Дивіться нові випуски “Вечірнього Кварталу” 4 та 11 листопада о 19:30 на «1+1 Україна»!

Новости по теме